"In ultimul an am crescut foarte mult in Romania, iar in prezent, la Cluj-Napoca, Endava numara mai mult de 300 de angajati fata de 190 la inceputului anului, ceea ce reprezinta o crestere de peste 60% a numarului de angajati. In urmatorii trei ani, vrem sa ajungem la 500 de oameni (...). Planurile de recrutare ale companiei au in vedere ca minimum 20% dintre noii angajati sa fie tineri absolventi, Endava continuand si in 2013 programele de angajare a acestora", a declarat intr-un comunicat Valentin Metzger, directorul Endava Cluj-Napoca.

El a aratat ca pe langa proiectele IT derulate pentru clienti din Marea Britanie, Statele Unite, Germania sau Romania, centrul din Cluj-Napoca furnizeaza si servicii de suport catre toate locatiile grupului Endava, incluzand resurse umane, contabilitate si achizitii.

Vor sa isi consolideze operatiunile din Cluj

Metzger a adaugat ca Endava si-a dublat in acest an suprafata de spatii de birouri inchiriata la Cluj-Napoca, ajungand la un total de peste 2.900 de metri patrati in ambele sedii detinute.

"Pe viitor, intentionam sa ne consolidam operatiunile desfasurate pe plan local intr-un singur sediu, de peste 4.000 de metri patrati. Un lucru este cert, continuam sa crestem, iar in ultima perioada am adus la Cluj clienti mari din domeniul financiar si telecom, fapt care va sustine planurile viitoare de angajare", a mai spus Metzger.

Endava a fost infiintata in anul 2000 si este o companie de servicii IT.

Cu aproape 1.000 de angajati, Endava are opt sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si o cifra de afaceri de 37 de milioane de euro in anul fiscal 2011-2012.

In Romania, Endava are 600 de angajati in birourile din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti.