Grupul Cosmote, format din patru companii printre care operatorul Cosmote si reteaua Germanos, primeste in medie peste 400 de CV-uri pentru pozitiile de consultant de vanzari, iar uneori numarul creste chiar la 1.000 de candidati. Insa acest lucru se intampla de obicei pana in luna iunie sau odata cu venirea toamnei a declarat pentru wall-street.ro Liliana Danaila, directorul de resurse umane al grupului Cosmote, care are circa 2.500 de angajati pe piata locala.

“Este bine ca noi romanii am invatat sa fim mai atenti la acel echilibru intre activitate si viata personala, dar ar trebui sa ne concentram mai mult pe munca. Cum se apropie vacanta de vara niciun tanar nu isi mai doreste sa se alature nici telecomului, nici sa aiba o cariera de mare succes. Prefera sa isi faca vacanta si sa reia planurile dupa…sunt foarte relaxati in privinta planurilor”, spune Liliana Danaila.

Grupul Cosmote, format din patru companii, are in Romania peste 2.500 de angajati. Circa 51% dintre angajati sunt femei.

Cei mai multi salariati, in jur de 2.200, lucreaza pentru Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, si pentru Germanos, cea mai mare retea de telefoane si accesorii din Romania. Numarul salariatilor este impartit egal intre cele doua companii. De asemenea, peste 100 de oameni lucreaza pentru Sunlight (companie care produce si comercializeaza baterii industriale) si un numar asemanator in Zapp, operator telecom cumparat de Cosmote in 2009.

Recrutarea unui senior poate sa dureze pana la o luna si jumatate-doua luni, iar cea a unui junior maximum o luna.

Citeste mai multe despre ce fel de angajati cauta Cosmote si cum incearca sa isi retina angajatii in textul: HR director Cosmote: Cariera este precum vinul, nu o poti obtine de pe o zi pe alta

Sursa foto: Cosmote

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
HR Cosmote: Cariera este precum vinul, nu o poti obtine peste noapte