Producatorul olandez de electronice si electrocasnice Philips va renunta la divizia de home entertainment cuprinsa din echipamentele Hi-Fi (audio-vide) si DVD playere, unitate pe care o va prelua compania japoneza Funai Electric in schimbul sumei de 150 de milioane de euro, transmite BBC.
Decizia de vanzare vine ca urmare si a rezultatelor slabe inregistrate in ultimul an de compania olandeza: numai in ultimele trei luni, aferente trimestrului 4 din 2012, Philips a raportat pierderi totale de 355 milioane de euro, ca urmare a amenzii primite de catre Comisia Europeana pentru intocmirea unui cartel intre producatorii de televizoare, suma care s-a ridicat la peste 500 de milioane de euro.

In lupta cu preturile extrem de competitive ale companiilor chinezesti sau sud-coreene, Philips s-a vazut nevoita in aprilie 2012 sa vanda si divizia producatoare de televizoare, unul dintre principalele segmente de activitate al companiei olandeze.

Olandezii sustin ca isi vor concentra activitatea in continuare pe segmentul dezvoltarii de echipamente pentru sanatate, iluminare si electrocasnice.

UPDATE 30.01-2013, ora 18:00
- Televizoarele Philips vor continua sa fie comercializate pe piata locala si in majoritatea tarilor europene

TP Vision, companie care produce si comercializeaza televizoare sub marca Philips in marea majoritate a tarilor europene, in America Latina si unele tari din Asia a anuntat ca va continua sa produca si sa vanda brandul Philips la nivel local.

„ Nu comercializam aceste produse in America de Nord. Funai este concesionarul Philips care activeaza pe piata TV din Statele Unite”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de companie.

Incepand cu luna aprilie 2012, compania mixta TP Vision, detinuta in proportie de 70% de TPV si 30% de Philips, si-a demarat activitatea prin comercializarea televizoarelor Philips in Europa Centrala si de Est.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri