Grupul Editorial Art si Klett Gruppe au semnat azi primul parteneriat exclusiv dintre o editura romaneasca si unul dintre cele mai importante grupuri editoriale din Europa. Art Klett, care va functiona separat de Grupul Editorial Art, se va concentra pe realizarea de carti educationale si are in plan sa participe inca din acest an la licitatiile de manuale scolare derulate de autoritati. De asemenea, editura tinteste afaceri de 10 milioane de euro pana in 2018.

Semnarea parteneriatului dintre Grupul Editorial Art si Klett Gruppe aduce in Romania 125 de ani de experienta de pe cea mai mare piata de carte educationala din Europa, Germania, in conceperea si redactarea de manuale scolare si de materiale auxiliare educationale. De asemenea, noua editura creata include si dezvoltarea de manuale digitale europene, care sa cuprinda peste 400 de aplicatii multimedia.

„Avantajul grupului Art in acest parteneriat este ca beneficiem de know-how si acces, mai ales pe zona de digitalizare, care in momentul de fata este extrem de scumpa pentru noi. In educatie este foarte greu sa distingi un manual bun de unul foarte bun, iar aceste mici diferente pot fi percepute doar cu o anume expertiza, in cazul nostru, una straina”, a declarat Dan Iacob, directorul si fondatorul grupului editorial Art.

In urmatorii trei ani, noua editura creata in urma parteneriatului, Art Klett, isi propune sa devina principalul producator de carte cu profil educational din Sud Estul Europei, iar pana in 2018, sa atinga o cifra de afaceri de 10 milioane de euro.

Pe de alta parte, reprezentantii celor doua grupuri editoriale sustin ca vanzarile si veniturile nu sunt importante in contextul de fata: „Nu avem asteptari specifice in momentul de fata, depinde cum ne vom dezvolta si cum vor fi aprobate noile manualele. Pentru noi nu conteaza acum veniturile, ci sa intram in acest parteneriat, sa facem carti bune si daca vor fi suficient de bune, atunci se vor cumpara”, a declarat Philipp Haussmann, CEO-ul Klett Gruppe.

Citeste si:
O noua editura pe piata de carte educationala: Art Klett
Grupul editorial Art aduce o...

Despre motivele pentru care a ales sa investeasca in piata romaneasca, Haussmann a declarat ca era un pas firesc in dezvoltarea grupului german, prezent cu 67 de companii in 15 tari. „Romania este o tara mare, preturile – desi sunt cele mai mici din toate regiunile in care suntem prezenti – sunt in crestere, dar trebuia sa fim prezenti pentru a ne intari activitatea in Sud Estul Europei. Nu ma intereseaza anul viitor, eu am o viziune pe termen lung, de 10-15 ani”, a spus acesta.

In cadrul Art Klett, Grupul Editorial Art detine o cota majoritara. Cu mai multe divizii, destinate unor categorii de public diferite – copii, adolescenti, fantasy, sci-fi, noir si crime si literatura clasica – sectorul educational nu este cel mai performant din cadrul grupului, ci divizia de carte pentru copii. „Odata cu acest parteneriat, vom putea fi mai alerti la ceea ce se intampla pe piata europeana, vom scoate mai repede cartile, vom putea aduce in Romania carti care sunt deja realizate de companii din cadrul grupului”, spune Dan Iacob.

Grupul Klett are sediul central in Germania si detine participatii in peste 67 de companii, in 33 de locatii din 15 tari. In anul 2016, acestea au adus pe piata peste 3.490 de noi publicatii (dintr-un total de 47.100 de titluri disponibile), au asigurat 3.605 locuri de munca si au generat o cifra de afaceri de 537 milioane euro.

Grupul Editorial ART, infiintat in anul 2001, la Bucuresti, a dezvoltat patru imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite si un segment intreg dedicat cartii cu profil educationa: Editura Arthur, care se adreseaza copiilor cu varste cuprinde intre 0 si 14 ani, Editura YoungArt, concentrata pe segmentul adolescentilor, Editura Paladin, axata pe genuri precum fantasy, sci-fi, noir si crime, Editura Art, cu o gama larga de genuri, de la clasici ai literaturii, la texte teoretice majore, pana la literatura contemporana de ultima ora si titluri originale apartinand scriitorilor autohtoni si Art Educational, ce detine in portofoliu manuale si auxiliare pentru cele mai importante discipline ale claselor 0-XII (matematica, romana, istorie, geografie, biologie, engleza, franceza, germana, fizica, chimie), culegeri pentru cele mai importante teste si examene pe care elevii le au de sustinut in timpul scolii (evaluarile nationale, bacalaureatul), precum si caiete de vacanta, antologii de lecturi suplimentare, atlase sau ghiduri ale profesorului.

Citeste si:
Editura americana Touchstone renunta la cartea "Straight to Hell",...
Editura americana Touchstone...

Sursa foto: donatas1205/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Top 10: cele mai mari edituri din Romania
Setari Cookie-uri