Semnarea parteneriatului dintre Grupul Editorial Art si Klett Gruppe aduce in Romania 125 de ani de experienta de pe cea mai mare piata de carte educationala din Europa, Germania, in conceperea si redactarea de manuale scolare si de materiale auxiliare educationale. De asemenea, noua editura creata include si dezvoltarea de manuale digitale europene, care sa cuprinda peste 400 de aplicatii multimedia.

„Avantajul grupului Art in acest parteneriat este ca beneficiem de know-how si acces, mai ales pe zona de digitalizare, care in momentul de fata este extrem de scumpa pentru noi. In educatie este foarte greu sa distingi un manual bun de unul foarte bun, iar aceste mici diferente pot fi percepute doar cu o anume expertiza, in cazul nostru, una straina”, a declarat Dan Iacob, directorul si fondatorul grupului editorial Art.

In urmatorii trei ani, noua editura creata in urma parteneriatului, Art Klett, isi propune sa devina principalul producator de carte cu profil educational din Sud Estul Europei, iar pana in 2018, sa atinga o cifra de afaceri de 10 milioane de euro.

Pe de alta parte, reprezentantii celor doua grupuri editoriale sustin ca vanzarile si veniturile nu sunt importante in contextul de fata: „Nu avem asteptari specifice in momentul de fata, depinde cum ne vom dezvolta si cum vor fi aprobate noile manualele. Pentru noi nu conteaza acum veniturile, ci sa intram in acest parteneriat, sa facem carti bune si daca vor fi suficient de bune, atunci se vor cumpara”, a declarat Philipp Haussmann, CEO-ul Klett Gruppe.

Sursa foto: donatas1205/Shutterstock