Bill Gates, fondatorul si presedintele Microsoft, a admis ceva ce era evident pentru multi: strategia de inceput a companiei pe segmentul telefoanelor mobile a fost un esec. Intrebat de ce a esuat, el a raspuns “este prea complicat”, scrie Computerworld.com.
In interviul oferit pentru CBS, Gates a spus ca sub conducerea lui Steve Ballmer Microsoft nu a reusit sa scoate pe piata prea multe inovatii tehnologice, desi presedintele companiei l-a si laudat pe CEO.

Intrebat daca este multumit de felul in care Ballmer conduce Microsoft, fondatorul companiei a spus: “Ei bine, eu si cu el suntem doi dintre cei mai autocritici oameni – iti poti imagina. Sunt multe lucruri extraordinare pe care Steve le-a realizat la Microsoft in ultimul an. Windows 8 este cheia spre viitor, computerul Surface. Bing, pe care utilizatorii il considera un motor de cautare mai bun, Xbox”.

“Dar este suficient? Nu, nici el nici eu nu suntem multumiti de inovatiile tehnologice, facem tot ce ne sta in puteri insa”.

Avansand in interviu, el a admis ca au fost mai multe segmente pe care nu au intrat cand trebuia, cum ar fi terminalele mobile. “Nu am ratat segmentul telefoanelor mobile, dar felul in care am abordat segmentul nu ne-a permis sa ajungem lideri. Deci, in mod clar, a fost o greseala”, a admis presedintele Microsoft.

Aici, cei mai multi analisti dau dreptate fondatorului gigantului american – daca Microsoft ar fi intrat corect pe segmentul smartphone-urilor, iPhone-ul nu ar mai fi avut niciodata succesul de acum, si Apple nu ar fi dominant pe acest segment, alaturi de Samsung. Microsoft ar fi detinut controlul si pe terminale mobile, si pe desktop-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri