O noua solutie contra PIRATERIEI: internautii vor incepe sa primeasca avertizari

Internautii din SUA care pirateaza vor incepe sa primeasca mesaje de avertizare de la furnizorii de servicii informatice (ISP-isti), ca urmare a implementarii unui nou sistem lansat pe 25 februarie – Copyright Alert System, adoptat de cinci dintre cei mai mari furnizori din SUA.

AT&T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable si Verizon au implementat acest sistem de alertare si prevenire, scrie presa internationala.

Creatorii de continut original (studiourile de film si muzica, in special) vor putea trimite ISP-istilor notificari privind utilizatorii care sunt suspecti ca ar pirata. La randul lor, operatorii vor trimite avertizari utilizatorilor.

Notificarile vor avea ca scop primar educarea consumatorilor privind pirateria si consecintele sale.

Cei ce pirateaza vor primi un maxim de sase notificari – primele doua educationale, urmatoarele patru subliniind legile in vigoare si pericolele/amenzile pe care le pot primi cei ce incalca legea.

Daca cei ce primesc notificarile considera ca au fost tintiti pe nedrept pot, contra sumei de 35$, cere despagubiri. Daca vor castiga cazul, suma le va fi returnata.

Doar in SUA se estimeaza ca 29 de milioane de oameni au piratat filme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri