Untold, cel mai mare festival de muzica din Romania, incepe astazi si tine pana pe 4 august. Editia din acest an, a cincea la numar, este una aniversara care va cuprinde multe surprize din partea organizatorilor, dar si o productie impresionanta. Insa inainte de a da drumul la distractie avem pentru voi cateva informatii utile care v-ar putea imbunatati experienta la Untold 2019.

Check-in & acces Untold 2019: o singura reintrare pe zi

Noutatea acestei editii, care a nemultumit multi fani, este ca organizatorii au limitat accesul participantilor in incinta festivalului. Pentru prima oara in cei 5 ani, Untold este sold-out si pentru a evita aglomeratia, organizatorii vor permite o singura reintrare pe zi. Ceea ce inseamna ca daca ai iesit din festival, mai ai voie o singura data sa intri. Desi fanii s-au grabit sa critice aceasta masura, de fapt acest lucru se intampla deja in cazul unor festivaluri mari, precum Tomorrowland sau Ultra Music Festival.

Organizatorii recomanda festivalierilor sa aleaga optiunea de Check In si Top Up Online. Pe langa faptul ca veti avea parte de acces rapid in festival (zona dedicata de unde se poate ridica bratara) veti putea evita si cozile de la Credit Points.

Cei care ati achizitionat mai multe bilete, veti putea efectua check-in si pentru prietenii. Noutatea pentru acest an este optiunea de transfer a biletului. Daca doriti sa transferati biletul catre o alta persoana, trebuie sa selectati optiunea de Transfer Bilet, pentru biletul ce urmeaza a fi transferat. Astfel, persoana care primeste biletul, isi va putea face check-in-ul online. Pentru realizarea transferului de Bilet, posesorul initial va trebui sa completeze datele persoanei care va primi biletul (nume, prenume, email, telefon, localitate) si sa se asigure ca biletul (fie ca este in format fizic, fie ca este in format electronic) ajunge in posesia persoanei catre care doreste sa il transfere.

Este important de retinut faptul ca doar persoana inregistrata in formularul de check-in va putea sa primeasca bratara de festival, in baza unui abonament cu un cod de bare valid si a unei carti de identitate.

Dupa realizarea cu succes a Check-in-ului Online, festivalierii au posibilitatea sa-si creeze propria Pusculita de Festival. Fiecare festivalier va avea posibilitatea sa isi incarce bani pe bilet, selectand serviciul TOP UP. Suma incarcata de festivalier va fi transferata pe bratara in momentul in care acesta o va primi de la corturile de check-in, in urma prezentarii biletului de acces.

Dupa parcurgerea acestor pasi, posesorul biletului trebuie doar sa se prezinte la cortul de Check In, cu un bilet cu cod de bare valid si o carte de identitate, pentru a intra in posesia bratarii de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe langa bilet si actul de identitate si de documentul care atesta acordul parintilor. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid si insotit de un parinte.

Pentru cei care nu si-au ridicat bratara din timp, o veti putea face la intrarea in festival, in Parcul Central Simion Barnutiu. De asemenea, le este recomandat festivalierilor, avand in vedere numarul mare de participanti, sa vina in festival pana la ora 19.00, pentru a evita aglomeratia.

Untold 2019

Noutati Untold 2019: ce poti face in cele 4 zile de festival

Anul acesta, Untold isi intampina festivalierii cu o lume fantastica si plina de spectacol. 12 companii de teatru international vor defila prin festival, in costume de poveste. Faimoasa companie franceza Cie Carrabosse va fi prezenta cu spectaculoasele lor instalatii cu foc, care vor ,,aprinde” aleea din Parcul Central.

In Candyland, fanii festivalului se vor reintoarce in copilarie, pot incerca roata panoramica cu vedere spre tot orasul sau caruselul traditional englezesc, adus tocmai din Marea Britanie.

Numeroasele decoruri si instalatii interactive ii vor distra pe festivalieri pe parcursul celor patru zile, iar zonele cu produse designer made si de transformare sunt si ele prezente. La Fantasy House participantii pot sa-si accesorizeze tinuta gratuit in fiecare zi de festival, intre 19.00 – 02.00, unde un stilist ii asteapta sa le ,,spice up their outfit”.

La zona Romania All Inclusive, organizatorii au recreat un decor autentic romanesc, unde doritorii pot descoperi Romania autentica prin decorul si activitatile de aici: o casuta traditionala maramureseana, o poarta maramureseana. Tot aici vor fi ateliere de lut, degustari de slanina, branza, ceapa si palinca. Participantii se pot imbraca in porturi populare romanesti si pot sa-si faca poze la cabina foto gratuita.

La zona Earth Spirits doritorii pot face activitati creative si recreative: ateliere de pictura pe canvasuri si textile, sesiuni de yoga si masaj.

Sistemul de plata de la Untold 2019

La fel ca si anul trecut, sistemul de plata, implementat prin sprijinul Bancii Transilvania, este integrat cu sistemul de Acces. Pentru prima data la festivalul Untold, bratara de festival va fi realizata din plastic reciclat – RPET. Organizatorii festivalului au pregatit peste 100.000 bratari de acces cu sistemul de plata integrat. In perimetrul festivalului vor exista 80 de puncte de incarcare a bratarilor, iar pentru a evita cozile si aglomerarile, organizatorii recomanda festivalierilor incarcarea bratarilor, cu bani, inainte de festival. Aceasta modalitate de incarcare a bratarilor va fi disponibila si in timpul festivalului si va putea fi accesata direct din aplicatia mobila Untold.

Banii de pe instrumentele de plata pot fi recuperati pe toata perioada festivalului, de la oricare dintre punctele de incarcare din perimetrul festivalului, numerar, pana cel tarziu, luni, 5 august, ora 20.00. Cei care au realizat Top Up Online au posibilitatea sa solicite refund online, dar doar in cuantumul sumei incarcate prin Top Up Online. Pentru refund online, festivalierii vor trebui sa completeze formularul de refund, disponibil pe website-ul untold.com sau direct din aplicatia mobila, din contul de festival creat initial, pana la data de 9 august 2019.

De asemenea, Untold le ofera sansa participantilor sa devina eroi pentru copii internati in clinicile Spitalului de Copii. Fanii festivalului au posibilitatea in acest an, ca la finalul celor patru zile, sa-si doneze banii ramasi pe bratara. Suma stransa va fi folosita pentru alte lucrari de modernizare la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca. Participantii au optiunea sa faca acest lucru, daca doresc, la credit point-urile semnalizate, aflate in perimetrul festivalului.

Masuri de siguranta: obiecte interzise/permise

Peste 3200 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (Directia Generala Management Operational M.A.I, Jandarmeria Romana, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia Romana, Inspectoratul General pentru Emigrari, Agentia Nationala Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U Cluj-Napoca) si ai Politiei Locale se vor asigura in cele 4 zile si 4 nopti de festival ca sunt respectate masurile de siguranta. In plus, in festival vor exista si 750 de agenti de securitate privati. In perimetrul festivalului vor fi amplasate si trei spitale de campanie SMURD si 3 puncte de prim ajutor.

In perimetrul festivalului este interzisa intrarea cu urmatoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genti, spray-uri, cutite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mancare si bauturi, animale, umbrele (in caz de ploaie se recomanda folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care ii pot rani pe alti participanti.

Este permis accesul cu: poseta/borseta (dimensiunea maxima permisa 21cm x 29cm) medicamente, insulina, picaturi uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar daca sunt insotite de scrisoare medicala sau orice alt document inlocuitor acesteia si cu maxim o doza zilnica. Intreaga lista de obiecte permise si interzise in perimetrul festivalului o gasesti aici.

Program Untold 2019

Robbie Williams, unul dintre cei mai asteptati artisti pentru editia aniversara a festivalului Untold, va urca pe scena principala a festivalului duminica, 4 august. Show-uri speciale vor pregati, in acest an, Armin van Buuren, David Guetta si 3 Are Legend.

Trupa britanica Bastille va concerta sambata, 3 august, iar castigatorul emisiunii X Factor, James Arthur va urca pe scena principala a festivalului Untold, joi, 1 august. Fanii rapper-ului american, Busta Rhymes il pot vedea, vineri, 2 august.
Gasiti programul complet, pe zile si scene, al festivalului Untold 2019 AICI. Distractie placuta!

Productie impresionanta la Untold 2019

Productia festivalului din acest an va fi una impresionanta din toate punctele de vedere si va fi de doua ori mai impunatoare decat in anii precedenti. Scena principala va avea peste 1500 de mp de ecran led, iar decorul insumeaza peste 30 de camioane. Aceeasi scena, pe care vor urca unii dintre cei mai buni artisti ai lumii va avea decor 3D si o deschidere de 90 de metri.

Peste 10.000 de persoane din 13 tari lucreaza in productia efectiva a festivalului Untold, dintre care peste 1800 sunt voluntari. In ceea ce priveste logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 480 de camioane necesare pentru transportul logistic. Pentru grafica si designul tuturor scenelor s-au adunat peste 1000 de ore de munca a peste 40 de designeri si arhitecti, ce au contribuit la crearea universului Untold din acest an.

Untold, festival verde

In acest an, in cadrul festivalului, organizatorii impreuna cu partenerii evenimentului au luat masuri pentru prezenta scazuta a plasticului, un pas important fiind faptul ca, bauturile si mancarea vor fi servite in ambalaje biodegradabile. In plus, pentru plasticul si aluminiul din festival, s-a marit numarul de puncte de colectare fata de editia precedenta. Impreuna cu unul dintre partenerii principali ai festivalului, URSUS Breweries Romania si cu Parlamentul European, organizatorii festivalului au desfasurat in acest an campania Show you Can.

Aceasta campanie este rezultatul angajamentului anuntat de Untold in Parlamentul European, la Bruxelles, in iunie 2018, ce vizeaza informarea si constientizarea publicul tanar asupra reciclarii deseurilor, a economiei circulare si implicit a colectarii selective.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri