Panasonic, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, planuieste renuntarea la divizia producatoare de televizoare, dar nu exclude si un exit din productia de televizoare cu plasma, divizie unde in prezent este concentrata cea mai mare parte a activitatii companiei japoneze, transmite Reuters.
Zvonul, aparut pentru prima data in cotidianul japonez Nikkei, face referire la un posibil exit al producatorului japonez de electronice de pe una dintre cele mai importate divizii ale activitatii Panasonic in urmatorii ani.

Totodata, surse din piata spun ca japonezii ar putea renunta la productia de televizoare cu plasma chiar de la inceputul anului viitor.

Ultimele date financiare raportate de catre compania japoneza arata o scadere a profitului in ultimele cinci trimestre, divizia producatoare de televizoare fiind una dintre cele mai neprofitabile.

Japonezii iau in calcul vanzarea diviziei producatoare de aparatura pentru sanatate


Panasonic ia in calcul posibilitatea vanzarii diviziei “Healthcare” (producatoare de aparatura pentru sanatate – n.red.), evaluat la 1,05 miliarde de dolari, pentru a salva productia de televizoare.

Japonezii vor sa vanda intregul business unui singur cumparator, noteaza presa internationala.

Divizia producatoare de aparatura pentru sanatate cuprinde in special dezvoltarea unor dispozitive care masoara si monitorizeaza cantitatea de zahar din sange.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri