Panasonic, unul din cei mai mari producatori de electronice la nivel mondial, se alatura unui grup de companii japoneze care avut de suferit in anul fiscal 2011 si in prima parte a acestui an, ca urmare a unei scaderi a vanzarilor estimata la 10 miliarde dolari, potrivit datelor companiei date publicitatii de CNET.com.
Producatorul japonez de electronice a inregistrat afaceri de 97,6 miliarde dolari anul trecut, in scadere cu 10% fata de rezultatele obtinute in 2010.

Reprezentantii companiei pun rezultatele slabe inregistrate pe seama inundatiilor din Thailanda sau a cutremurelor din Japonia, divizia de televizoare fiind una din cele mai afectate.

Potrivit Panasonic, vanzarile de LCD-uri au scazut cu 28% in 2011, in timp ce vanzarile televizoarelor cu plasma au scazut cu 41%.

Panasonic devine in acest moment al treilea gigant japonez care a intampinat probleme in anul fiscal 2011-2012.

Sony a anuntat ca afacerile au scazut cu 9,6% in aceeasi perioada de timp, terminand cu circa 80 miliarde dolari. Totodata, Nintendo, una dintre cele mai cunoscute companii de dezvoltare si publicare de jocuri video, dar si productie de console pentru jocuri a raportat o scadere de 532,5 milioane de dolari din totalul afacerilor de 8 miliarde.

Foto: prlog.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri