[UPDATE 10:35] Microsoft Romania, vizata de o ancheta privind coruperea unor oficiali

Autoritatile federale din Statele Unite investigheaza compania Microsoft si parteneri de afaceri ai acesteia care ar fi oferit mita unor oficiali guvernamentali din Romania, Italia si China pentru a obtine contracte, afirma surse citate de publicatia Wall Street Journal.

[UPDATE 10:35 - Replica Microsoft]

Replica Microsoft, privind ancheta ce vizeaza si Romania: „ca si alte companii mari, suntem din cand in cand sesizati cu astfel de suspiciuni”

Urmare a anchetei pornite in SUA ce incearca sa stabileasca daca Microsoft si parteneri de afaceri ai acesteia au oferit mita unor oficiali guvernamentali din Romania, Italia si China, reprezentantii producatorului de software au declarat ca “trateaza cu toata seriozitatea sesizarile aduse si cooperam pe deplin in orice ancheta guvernamentala”.

„Ca si in cazul altor companii mari cu operatiuni in toata lumea, suntem din cand in cand sesizati cu astfel de suspiciuni privind posibile abateri ale angajatilor sau partenerilor de afaceri si le verificam sub toate aspectele, indiferent de sursa. De asemenea, investim puternic in activitati preventive de training, monitorizare si de audit pentru a ne asigura ca operatiunile noastre comerciale din toata lumea indeplinesc cele mai inalte standarde legale si etice”, a subliniat John Frank, vicepresedinte si consilier general adjunct, Microsoft.

[STIRE INITIALA]

Avocati ai Departamentului american al Justitiei si oficiali din cadrul Comisiei pentru Schimburi Comerciale si Securitate Financiara ancheteaza o serie de acuzatii facute de un fost reprezentant al Microsoft din China, precum si relatiile companiei cu subcontractanti si consultanti din Romania si Italia, precizeaza WSJ citat de Mediafax.

Anchetatorii americani verifica daca Microsoft a avut vreun rol in cazul unor acuzatii conform carora firme intermediare partenere ar fi oferit mita pentru a obtine contracte de software cu Ministerul roman al Comunicatiilor.

Potrivit WSJ, un purtator de cuvant al Ministerului roman al Comunicatiilor a declarat ca acuzatiile sunt incompatibile cu activitatile institutiei, subliniind ca functionarii Ministerului nu cunosc aranjamentele de afaceri pe care Microsoft le are cu intermediarii sai.

Autoritatile americane ancheteaza si afacerile pe care Microsoft le are cu parteneri din Italia, existand suspiciuni ca unii consultanti angajati la filiala din Italia a companiei ar fi fost folositi ca intermediari pentru a le oferi mita unor oficiali guvernamentali de la Roma.

"Tratam cu seriozitate toate suspiciunile si le investigam indiferent de sursa acestora", a reactionat John Frank, vicepresedintele Microsoft responsabil de afaceri juridice, subliniind ca va exista o cooperare deplina cu autoritatile federale americane în aceasta investigatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri