Cota de piata a Windows 8 creste incet dar constant pe desktop-uri, conform unor noi statistici realizate de Net Applications. La cinci luni de la lansare, sistemul are o cota de putin peste 3% din sistemele de operare de pe desktopuri, scrie presa internationala.
In Martie, Windows 8 avea o cota de 3,17% din PC-urile conectate la Internet, sau 3,31% daca sunt luate in calcul si tabletele cu Windows 8. La o rata de crestere constanta, Windows 8 este la 3-4 luni distanta sa depaseasca Windows Vista si la ani distanta pentru a depasi Windows 7 – daca va reusi vreodata.

Windows 7 conduce inca pe segmentul sistemelor de operare, cu o cota de 44,73%, luna trecuta chiar crescand. Acest sistem este folosit de peste 60% de computerele din mediul business, conform unei declaratii de la finalul lui 2012 a lui Peter Klein, CFO.

Windows 8 trebuie sa concureze si cu Windows XP. Sistemul de operare vechi de 11 ani are inca o cota de piata impresionanta, de 38,7%, in martie, conform datelor Net Applications. Din februarie pana in martie, cota de piata a sistemului a scazut cu doar 0,26 puncte procentuale.

Net Applications extrage informatiile din 40.000 de website-uri si 160.000 de vizitatori unici.

Tu folosesti Windows 8? Cum ti se pare sistemul de operare? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Sursa grafic
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri F