Lansat in urma cu aproape sase luni, sistemul de operare Windows 10 nu a reusit sa convinga utilizatorii, in ciuda eforturilor de marketing sustinute si a bugetelor colosale pe care gigantul software american Microsoft le-a directionat spre promovarea produsului.

In acest fel, Windows 10 a reusit cu greu sa se apropie de o cota de piata de circa 10% pe segmentul sistemelor de operare desktop, conform celor mai recente date ale companiei de cercetare Net Applications.

Potrivit informatiilor publicate, adoptia Windows 10 a inregistrat o crestere de sub 1% fata de nivelul din luna noiembrie, cand acesta reprezenta exact 9%. In conditiile in care cota de piata a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft crestea cu peste 1% in intervalul octombrie-noiembrie, se pare ca adoptia noului sistem de operare a scazut.

Windows 7 ramane cel mai popular sistem de operare al companiei americane. Peste 55% dintre utilizatorii de echipamente desktop folosesc versiunea sistemului de operare lansata de Microsoft in anul 2009, in timp ce Windows 8.1, Windows 8, Windows Vista sau Windows XP au o cota de piata de 10,3%, 2,72%, 1,62%, respectiv 10,93%.

Situatia este oarecum similara cu cea petrecuta in urma cu mai multi ani, atunci cand la lansarea Windows 8, ponderea Windows XP depasea 60% din totalul pietei, iar cresterea Windows 7 era destul de lenta.

Sistemele de operare ale Microsoft reprezinta in continuare peste 90% din totalul pietei (91,3%), cu o sensibila scadere de 0,07% la finele anului trecut fata de luna noiembrie.

Circa 7% dintre utilizatorii de echipamente desktop/laptop sunt posesori de sisteme de operare Mac (Apple), in timp ce 1,66% dintre acestia sunt utilizatori Linux.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri