Creste cu viteza melcului: Adoptia Windows 10, la numai 10% dupa aproape 6 luni de la lansare

Lansat in urma cu aproape sase luni, sistemul de operare Windows 10 nu a reusit sa convinga utilizatorii, in ciuda eforturilor de marketing sustinute si a bugetelor colosale pe care gigantul software american Microsoft le-a directionat spre promovarea produsului.

In acest fel, Windows 10 a reusit cu greu sa se apropie de o cota de piata de circa 10% pe segmentul sistemelor de operare desktop, conform celor mai recente date ale companiei de cercetare Net Applications.

Potrivit informatiilor publicate, adoptia Windows 10 a inregistrat o crestere de sub 1% fata de nivelul din luna noiembrie, cand acesta reprezenta exact 9%. In conditiile in care cota de piata a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft crestea cu peste 1% in intervalul octombrie-noiembrie, se pare ca adoptia noului sistem de operare a scazut.

Windows 7 ramane cel mai popular sistem de operare al companiei americane. Peste 55% dintre utilizatorii de echipamente desktop folosesc versiunea sistemului de operare lansata de Microsoft in anul 2009, in timp ce Windows 8.1, Windows 8, Windows Vista sau Windows XP au o cota de piata de 10,3%, 2,72%, 1,62%, respectiv 10,93%.

Citeste si:
Top 10 functii noi introduse odata cu Windows 10 Creators Update
Top 10 functii noi introduse...

Situatia este oarecum similara cu cea petrecuta in urma cu mai multi ani, atunci cand la lansarea Windows 8, ponderea Windows XP depasea 60% din totalul pietei, iar cresterea Windows 7 era destul de lenta.

Sistemele de operare ale Microsoft reprezinta in continuare peste 90% din totalul pietei (91,3%), cu o sensibila scadere de 0,07% la finele anului trecut fata de luna noiembrie.

Circa 7% dintre utilizatorii de echipamente desktop/laptop sunt posesori de sisteme de operare Mac (Apple), in timp ce 1,66% dintre acestia sunt utilizatori Linux.

Citeste si:
BMW lansează abonamente pentru diverse opțiuni ale mașinii
BMW vrea ca toate mașinile să...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri