Companiile americane AT&T si Verizon Communications ar putea lansa o oferta in asociere pentru preluarea grupului britanic Vodafone, evaluat la 245 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate pe blogul Financial Times, preluat de Bloomberg.
Actiunile Vodafone au urcat cu peste 6% pe bursa de la Londra, dupa aparitia informatiilor, scrie Mediafax.

Operatorul american de telecomunicatii Verizon Wireless este detinut de Verizon Communications si Vodafone.

Verizon Communications si AT&T lucreaza de ceva timp la o oferta pentru Vodafone, potrivit blogului FT, care citeaza "surse de obicei de incredere".

Companiile ar urma sa propuna un pret de 260 pence (3,95 dolari) pe actiune, evaluand grupul la 245 miliarde de dolari. Dupa crestererea de marti, actiunile Vodafone sunt cotate la aproximativ 195 pence pe bursa de la Londra.

Verizon Communications incearca sa rezolve in acest an situatia parteneriatului cu Vodafone la Verizon Wireless, sperand sa preia controlul total asupra operatorului american.

Potrivit analistilor, participatia de 45% detinuta de Vodafone la Verizon Wireless este evaluata la aproximativ 115 miliarde de dolari.

Surse apropiate situatiei au afirmat in luna martie pentru Bloomberg ca Verizon a luat in calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone. Analistii speculeaza ca, daca o astfel de tranzactie s-ar materializa, Verizon ar putea valorifica ulterior activele internationale ale
Vodafone prin vanzarea catre AT&T.

Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Vodafone Matt Morgan a refuzat sa comenteze informatiile publicate pe blogul FT. Purtatorul de cuvant al Verizon Wireless Torod Neptune nu a putut fi contactat, iar reprezentantii AT&T la Londra au refuzat sa comenteze.

Sursa foto: http://developer.vodafone.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri