AB InBev, cel mai mare producator de bere din lume, a angajat sapte banci pentru atragerea unor fonduri de pana la 70 de miliarde de dolari pentru finantarea preluarii, au spus sursele. Restul de 10-15 miliarde de dolari din finantarea necesara vor proveni din imprumuturi la termen. Obligatiunile vor fi emise in mai multe valute si vor avea maturitati diferite.

Sursele au precizat ca AB InBev nu a semnat inca acorduri cu bancile finantatoare, iar aranjamentele s-ar putea schimba. O vanzare de obligatiuni de o asemenea magnitudine ar fi cea mai mare care a avut loc vreodata pentru preluarea unei companii, depasind o emisiune de 49 de miliarde de dolari efectuata de Verizon Communications in 2013 pentru finantarea achizitiei participatiei detinute de Vodafone Group la o companie mixta cu acesta.

Intre bancile angajate de AB InBev se numara Bank of America si Banco Santander, potrivit surselor. Imprumuturile contractate de AB InBev pentru finantarea preluarii, cea mai mare din istoria sectorului bunurilor de consum, ar putea aduce datoria neta a grupului la nivelul de 4,5 ori profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA), estimeaza Trevor Stirling, analist la Sanford C. Bernstein. In trimestrul al doilea, nivelul datoriilor grupului se ridica la 2,5 ori profitul EBITDA.

AB InBev a convenit sa plateasca 44 de lire sterline pe actiune, in numerar, pentru majoritatea titlurilor SABMiller, al doilea mare producator de bere din lume. Acordul dintre cele doua grupuri ar fi cea mai mare preluare convenita in acest an la nivel global, depasind achizitia BG Group de catre Royal Dutch Shell, pentru 70 de miliarde de dolari, anuntata in aprilie, potrivit datelor Bloomberg. Un reprezentant al AB InBev a refuzat sa comenteze.