Austria Card Romania a inceput productia la noua fabrica din Bucuresti ce are in prim plan dezvoltarea si personalizare de carduri cu cip, singura de acest fel din tara. Investitia, ce urmeaza a fi amortizata in 3-5 ani, s-a ridicat la 25 mil. de euro, conform oficialilor companiei.
Procesul de productie al companiei austriece este certificat de MasterCard si Visa.

Capacitatea maxima de productie a fabricii situate in Bucuresti este de circa 150 mil. de carduri pe an. Mai mult de 80% din volumul de carduri realizat in Romania va fi exportat catre peste 35 de tari. Noua facilitate va furniza carduri cu cip, atat ca instrumente de plata contacteless, dual interface, contact-based, cat si ca instrumente pentru identificare securizata, pentru piata locala si Europa Centrala si de Est.

Clientii fabricii sunt bancile, guvernele statelor (cip-uri pentru Pasapoarte de exemplu) sau retailerii majori precum Metro. In Romania, printre clientii companiei se numara BCR si Raiffeisen. Circa 60% din business-ul total al companie provine din productia si vanzarea de carduri. Costul de productie al unui card variza in functie de complexitate, de la cativa eurocenti/unitate la cativa euro.

Restul de 40% din business-ul companiei reprezinta servicii de gestionare a documentelor si datelor, de la formular de baza pana la solutii integrate complexe.

Suprafata fabricii este de circa 15.000 metri patrati, in prezent fiind angajati 50 de oameni. Pana la finalul anului, compania austriaca urmareste sa angajeze inca 50 de oameni, din diferite domenii – IT, productie, operatori, vanzari.

Compania isi desfasoara activitate in propria cladire din Bucuresti si, impreuna cu Inform Lykos SA, divizia de documente securizate al Grupului Lykos in Romania, ofera clientilor sai solutii personalizate.

Cifra de afaceri neta a Austria Card este estimata pe anul in curs la 10,5 mil. euro, profitul EBITDA urmand a se ridica la circa 1,9 mil. euro.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri