Oamenii sunt tot mai atrasi de smartphone-uri si tablete, iar acest lucru se poate observa si din numarul mare de echipamente mobile comercializate in prima parte a acestui an.

Peste 300 de milioane de telefoane inteligente si tablete au fost comercializate in perioada ianuarie-martie, in crestere cu peste 37% fata de anul trecut , conform datelor companiei de cercetare Canalys, date publicitatii de GSMArena.com.

Circa 60% din piata a fost reprezentata de dispozitivele echipate cu sistemul de operare Android, urmat de iOS cu 19,3%, in timp ce Microsoft, cu sistemul de operare Windows Phone 8 a reusit sa se apropie vertiginos de rivalii de la Apple, obtinand o cota de 18,1% din piata.

Tabletele s-au bucurat de cel mai mare succes, numarul acestora dublandu-se fata de aceeasi perioada a anului trecut , la circa 42 de milioane de unitati, unde Apple continua sa domine cu o cota de piata de 46,4%.

In zona smartphone-urilor, Android controleaza peste trei sferturi din piata, Samsung fiind producatorul cu cea mai mare vizibilitate, inregistrand o crestere 64,3% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce masini noi cumpara romanii. Top vanzari