Oamenii sunt tot mai atrasi de smartphone-uri si tablete, iar acest lucru se poate observa si din numarul mare de echipamente mobile comercializate in prima parte a acestui an.
Peste 300 de milioane de telefoane inteligente si tablete au fost comercializate in perioada ianuarie-martie, in crestere cu peste 37% fata de anul trecut , conform datelor companiei de cercetare Canalys, date publicitatii de GSMArena.com.

Circa 60% din piata a fost reprezentata de dispozitivele echipate cu sistemul de operare Android, urmat de iOS cu 19,3%, in timp ce Microsoft, cu sistemul de operare Windows Phone 8 a reusit sa se apropie vertiginos de rivalii de la Apple, obtinand o cota de 18,1% din piata.

Tabletele s-au bucurat de cel mai mare succes, numarul acestora dublandu-se fata de aceeasi perioada a anului trecut , la circa 42 de milioane de unitati, unde Apple continua sa domine cu o cota de piata de 46,4%.

In zona smartphone-urilor, Android controleaza peste trei sferturi din piata, Samsung fiind producatorul cu cea mai mare vizibilitate, inregistrand o crestere 64,3% a vanzarilor comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri