Samsung Electronics, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, da semne de slabiciune dupa ce valoarea de piata a companiei a scazut cu 6%, echivalentul a 12 miliarde de dolari, relateaza Reuters.
Desi vanzarile flagshipului Galaxy S4 au depasit tinta de 10 milioane de unitati comercializate in prima luna, scaderea valorii pe piata vine ca urmare a unor temeri crescute legate de succesul pe care noul dispozitiv il poate avea.
Analistii din piata sustin ca desi vanzarile din primele saptamani a au mers foarte bine, acest lucru s-a mai temperat, sugerand ca echipamentele de varf nu mai sunt la fel de cautate precum cele din clasa de mijloc.
Actiunile Samsung au scazut cu peste 6 procente, cel mai scazut nivel din ultimele patru luni, valoarea companiei fiind acum estimata la 188 miliarde de dolari.
Chiar si in aceste conditii, analistii sustin ca Galaxy S4 ar putea fi cel mai de succes smartphone lansat pana acum pe piata, putand depasi 100 de milioane de unitati vandute.
De cealalta parte, Apple va pune in practica in aceasta luna un program de tipul buy-back prin care va permite utilizatorilor de iPhone sa isi schimbe vechile smartphone-uri cu unele noi, potrivit jurnalistilor de la Bloomberg care citeaza surse apropiate companiei, strategia fiind parte a unui plan al companiei de a spori vanzarile inaintea lansarii unui nou dispozitiv mobil, pregatit de companie pentru a fi lansat in toamna acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri