Fostul consultant informatic Edward Snowden nu a parasit aeroportul din Moscova, iar Rusia analizeaza solicitarea de extradare formulata de Statele Unite, afirma surse citate de presa rusa, conform Mediafax.

Surse citate de agentia Interfax au declarat ca Moscova analizeaza cererea de extradare prezentata de Statele Unite.

Nu se stie daca Snowden poate fi arestat, dat fiind ca se afla in zona de tranzit a aeroportului Seremetievo, fara a fi oficial pe teritoriul Rusiei.

Anterior, alte surse au afirmat ca Snowden deja a parasit Rusia. Pe de alta parte, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange a declarat ca Edward Snowden este "intr-un loc sigur".

Insa, in acest moment nu se stie cu certitudine unde se afla tanarul american.

Ministrul de Externe al Ecuadorului, Ricardo Patino, a justificat solicitarea de azil politic depusa de fostul consultant NSA Edward Snowden, apreciind ca actiunile lui au permis "dezvaluirea" activitatilor Statelor Unite.

"Omul care incearca sa faca lumina asupra unor aspecte care vizeaza intreaga lume este urmarit de cei care ar trebui sa le ofere explicatii guvernelor si cetatenilor. Ecuadorul examineaza cererea de azil formulata de domnul Snowden", a precizat Patino.

Edward Snowden, fostul consultant IT care a dezvaluit informatii despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a parasit Hong Kong -ul duminica dimineata, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinatia Moscova.

Snowden, in varsta de 30 de ani, fugise in Hong Kong in mai, dupa ce a dezvaluit existenta a doua programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, incepand din 2006, iar celalalt, Prism, vizand retele de socializare. Snowden a fost inculpat vineri, in Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justitia americana a cerut autoritatilor din Hong Kong sa il aresteze.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Brandul OPPO intră oficial în România: ce smartphone-uri oferă
Setari Cookie-uri