Intr-un e-mail trimis The Huffington Post, Snowden sustine ca nici tatal lui, Lon Snowden, nici avocatul acestuia Bruce Fein si nici sotia lui Fein, Mattie, nu il reprezinta in vreun fel.

"Niciunul dintre ei nu a fost si nu este implicat in situatia mea actuala, iar acest lucru nu se va schimba pe viitor", a declarat Snowden. "Le cer jurnalistilor sa inteleaga ca nu detin informatii speciale referitor la situatia mea sau viitoarele mele planuri si ca nu ar trebui sa exploateze vidul tragic al compromisului emotional al tatalui meu de dragul stirilor tabloide", a adaugat el.

Mattie Fein a declarat joi pentru The Wall Street Journal ca echipa de avocati a lui Lon Snowden nu are incredere in editorialistul Guardian Glenn Greenwald, jurnalistul care se afla in centrul scandalului NSA, sau in WikiLeaks, organizatie care l-a consiliat pe Snowden in Rusia. Fein a afirmat, de asemenea, ca Greenwald negociaza un interviu exclusiv cu Snowden cu un post de televiziune in schimbul unei sume de sapte cifre. Jurnalistul a respins aceste acuzatii, pe care le-a calificat drept "calomnioase".

Citeste si:

Snowden a declarat ca vrea sa corecteze informatiile cu privire la consilierea juridica pe care a primit-o.

"Am fost norocos sa am consiliere juridica din partea unei echipe internationale, formata din unii dintre cei mai buni avocati din lume, si lucrez cu jurnalisti a caror integritate si al caror curaj nu pot fi puse in discutie", a afirmat Snowden. "Nu exista vreun conflict intre mine si vreuna dintre persoanele sau organizatiile cu care am colaborat", a adaugat el.

Uniunea Americana pentru Libertati Civile a confirmat ca e-mailul primit de The Huffington Post provine de la Snowden.