"Intoarcerea in Statele Unite ar fi, in opinia mea, cea mai buna solutie (...), dar, din pacate, aceasta este imposibil din cauza legilor actuale privind protejarea avertizorilor de integritate, care nu-i apara pe subcontractantii din domeniul securitatii nationale, ca mine", a scris tanarul, refugiat in Rusia, raspunzand unor intrebari adresate pe site-ul freesnowden.is.

Edward Snowden este inclupat pentru spionaj si furt de documente apartinand statului.

"Legea veche de o suta de ani care a permis inculparea mea (...) nu te lasa sa aperi in numele interesului public", a scris el, raspunzand unei intrebari puse de un jurnalist pe Twitter. "Este foarte iritant, deoarece aceasta nu ofera nicio sansa de a avea parte de un proces echitabil si nicio modalitate ca eu sa revin pentru a ma apara in fata unui juriu", a mai afirmat el.

Citeste si:

"Probabil ca atunci cand Congresul va pune capat programelor descrise drept ilegale de Comisia PCLOB, alesii vor modifica si legea privind protejarea avertizorilor de integritate si vor pune in aplicare un mecanism pentru ca toti americanii sa poata beneficia de un proces echitabil, oricare ar fi angajatorii lor", a scris el, referindu-se la raportul publicat joi de comisie independenta.

Secretarul american al Justitiei, Eric Holder, a anuntat pentru postul MSNBC, joi, ca el se opune gratierii lui Edward Snowden, insa este deschis pentru o "discutie" daca acesta din urma este pregatit sa-si asume responsabilitatea in cazul dezvaluirilor despre programele secrete de supraveghere ale NSA.