Producatorii sud-coreeni de electronice Samsung si LG pregatesc instalarea unui protocol de dezactivare pe smartphone-uri si tablete, care poate fi executat de la distanta de catre fabricant sau operatorul telecom, pentru a face nefunctional un dispozitiv furat, potrivit Wall Street Journal (WSJ) citat de Mediafax.

Functia ar permite producatorului sau operatorului telecom sa blocheze un dispozitiv furat chiar daca SIM-ul a fost inlocuit sau software-ul a fost modificat.
Ministerul pentru ITC din Coreea de Sud a anuntat ca discuta cu cele doua companii introducerea functiei incepand de anul viitor, pentru a descuraja furtul de smartphone-uri, infractiune aflata in ascensiune.
In Coreea de Sud, smartphone-urile raportate ca furate nu se mai pot conecta la retelele mobile, astfel ca majoritatea dispozitivelor sunt scoase din tara si vandute in strainatate.
Introducerea functiei de dezactivare de la distanta ar anula utilitatea unui dispozitiv odata raportat ca furat.
Producatorii de smartphone-uri cauta de cativa ani solutii care sa descurajeze furturile, in special avand in vedere datele cu caracter personal care pot fi accesate de pe aceste dispozitive. In Statele Unite, un grup de procurori a cerut in luna iunie producatorilor introducerea functiei de dezactivare incepand din 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si
Huawei estimeaza scaderea vanzarilor in 2019 si 2020