In conditiile in care intr-o gospodarie sunt conectati la Internet, in medie, 2,5 utilizatori si totodata cresc canalele Full HD, UPC Romania a decis oportuna oferirea, in prima faza in 9 orase, Internet la viteze de 200 Mbps.

In prima faza, cel mai rapid serviciu de Internet din Romania din prezent, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil in 9 orase (Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Ploiesti, Timisoara si Sibiu), care acopera peste 60% din zona in care UPC ofera servicii de Internet. Bucurestiul este acoperit in pondere de circa 70% de catre UPC.

UPC pozitioneaza tara nu numai in topul european al vitezelor maxime de download, ci si in cel al gradului de acoperire a conexiunilor de peste 100 Mbps. Conform celui mai recent studiu al Comisiei Europene , Romania se afla pe locul 4 in topul tarilor UE la procentul conexiunilor la Internet fix cu o viteza de peste 100 Mbps, media nationala (de 3,1%) fiind de 3 ori mai mare decat cea europeana (1%). Baza de clienti UPC care beneficiaza de conexiuni cu viteze de peste 100 Mbps a inregistrat in perioada iulie 2012 – iulie 2013 o crestere de 230%, numarul acestor clienti ajungand sa reprezinte peste un sfert din totalul clientilor de Internet ai companiei. La inceputul lunii iulie 2013, UPC avea un numar total de aproximativ 340.000 de clienti de Internet.