Doi romani, condamnati in SUA pentru frauda IT: Au furat datele a 100.000 de carduri si din 250 de restaurante Subway

Doi hackeri romani au fost condamnati, miercuri, la 7 si, respectiv, 15 ani de inchisoare pentru participarea lor la o vasta retea de piratare a datelor bancare pe internet, a anuntat Departamentul american de Justitie, scrie Mediafax.

In total, aceasta retea a reusit sa afecteze o multime de magazine, dintre care 250 de restaurante Subway, si sa fure datele bancare ale peste 100.000 de detinatori de carduri, pentru un prejudiciu estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, in varsta de 29 de ani, extradat de Romania, si Iulian Dolan, in varsta pe 28 de ani, au pledat vinovat pentru complot la frauda informatica si acces fraudulos la un sistem securizat. Primul a recunoscut printre altele ca a realizat transferuri bancare frauduloase.

Conform documentelor judiciare citate de un comunicat al ministerului, cei doi romani, alaturi de un compatriot in varsta de 27 de ani, au piratat intre 2009 si 2011 sute de calculatoare din Statele Unite pentru a fura numere de carduri bancare si de plata din magazine mari, precum si date asociate apartinand cetatenilor americani.

Conform aceleiasi surse, cei doi au piratat de la distanta sute de puncte informatice din magazinele americane, unde datele bancare ale clientilor erau stocate electronic.

Citeste si:
Amazon introduce plata cu palma
Amazon introduce plata cu palma

Oprea, seful echipei, si Dolan, consilierul sau apropiat, au aflat prin intermediul Internetului care sunt punctele de vanzare vulnerabile, inainte de a le lua in posesie si a instala un software care inregistra si stoca toate datele.

Apoi ramanea doar ca aceste date bancare sa fie transferate electronic catre diverse locatii de stocare implementate de Oprea. Acesta a incercat ulterior sa foloseasca datele furate pentru a face plati neautorizate sau pentru a le transfera complicilor pentru a fi folosite in acelasi mod, conform comunicatului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri