Cele mai mari scaderi ale veniturilor au fost inregistrate de companiile care sunt si cei mai mari jucatori in domeniu: Orange, Vodafone, Romtelecom, UPC sau Telemobil. Daca in cazul UPC si Telecom scaderile cifrelor de afaceri au fost de zeci de miloane de euro, pentru primii trei operatori telecom din Romania reducerile variaza intre 225 de milioane de euro (Romtelecom) si 412 milioane de euro (Vodafone).

De asemenea, numarul de angajati al companiilor din telecom a scazut cu circa 2.425 de persoane aproape cinci ani de criza.

Pe de alta parte, cei mai mari 30 de operatori de telecomunicatii de pe piata locala au avut anul trecut un profit total de 365,9 milioane de euro, la jumatate comparativ cu 2008, primul an de criza.

Romania este ocolita din nou:...
Citeste si: Romania este ocolita din nou: Skoda, fabrica in Bulgaria sau Turcia

Nota: Datele financiare din tabel sunt pe baza informatiilor de pe site-ul Ministerului de Finante, dar si a informatiilor oferite de Registrul Comertului.

Datele pentru Romtelecom sunt din raportul OTE, grupul grec care detine compania.

In cazul Romtelecom profitul este cel brut si nu cel net, cum este cazul celorlate 29 de companii care si-au publicat indicatorii financiar pe site-ul Ministerului de Finante.

Afla mai multe din articolul: Cei mai mari 30 de operatori telecom din Romania si-au injumatatit profitul intre 2008 si 2012

Venituri in scadere pentru...
Citeste si: Venituri in scadere pentru Telekom Romania in trimestrul trei din 2018