Singurele companii care si-au majorat afacerile in 2011 fata de 2010 sunt RCS&RDS, cu aproximativ 60 de milioane de euro, si GTS Telecom, cu in jur de 2,5 milioane de euro.

Pe de alta parte, cele mai mari scaderi de business au fost la principalii trei operatori. Practic, Romtelecom si-a diminuat cifra de afaceri cu in jur de 64,1 milioane de euro, Orange cu 48,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 21,6 milioane de euro.

Datele Romtelecom sunt din raportul OTE, grupul grec care detine compania, deoarece operatorul nu a raportat inca indicatorii financiari pe 2011 la Ministerul de Finante.

In ceea ce priveste profitabilitatea sau pierderea Romtelecom, Wall-Street, nu a preluat datele din raportul OTE fiindca cifrele din acest clasament s-ar fi schimbat semnificativ, deoarece grecii ofera informatii doar despre profitul sau pierderile operationale, nu si cele nete, asa cum sunt datele pe site-ul ministerului, iar diferentele sunt de obicei destul de mari. De exemplu, in 2010, Romtelecom raporta pe mfinante.ro o pierdere neta de 55,1 milioane de euro, in timp ce in raportul OTE pierderea operationala (EBIT) se ridica la 292,1 milioane de euro. Anul trecut, pierderea operationala a Romtelecom a fost de 299,6 milioane de euro.

Practic, datele despre profitabilitatea companiilor de telecom pe 2011 ar putea fi puternic influentate de cifrele Romtelecom.

In ceea ce priveste numarul de angajati, anul trecut pare sa fi fost unul bun pentru domeniul telecomunicatiilor, avand in vedere ca personalul primilor zece operatori a crescut cu in jur de 610 de oameni fata de 2010. Comparativ cu 2008 numarul este mai mic insa cu aproximativ 4.250 de persoane.