"Autoritatea incurajeaza astfel operatorii sa continue investitiile in extinderea retelelor si in inovatie, spre beneficiul utilizatorilor finali", se spune intr-un comunicat al ANCOM.

Decizii similare au fost adoptate si in ultimii doi ani. Tariful de monitorizare reprezinta mai putin de 0,15% din cifra de afaceri a companiei.

Potrivit legislatiei, orice furnizor autorizat de retele publice de comunicatii, de servicii de comunicatii destinate publicului sau de servicii postale care are venituri anuale de peste 100.000 de euro sau o cifra de afaceri care depaseste aceasta suma are obligatia sa plateasca ANCOM un tarif de monitorizare anual.

Citeste si:

In acest moment 1.865 de furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice si de servicii postale sunt autorizati la ANCOM, dintre care 1.489 sunt furnizori de retele si comunicatii electronice si 376 sunt furnizori de servicii postale.

Dintre acestia, un numar de 316 furnizori, dintre care 252 sunt furnizori autorizati de retele sau servicii de comunicatii electronice si 64 sunt furnizori de servicii postale, au o cifra de afaceri sau venituri realizate exclusiv din aceste activitati care depasesc suma de 100.000 de euro anual.