“Romania sta foarte bine ca pregatire tehnologica fata de alte piete la nivel mondial pentu ca avem o retea de comunicatii fixe si mobile foarte buna. Dar, din punct de vedere al utilizarii tehnolgiei, stam in ultima treime a unui clasament cu 150 de tari. Practic, ne situam bine la capacitatea de a inova, dar slab in cea de a utiliza inovatia. Avem piata, avem capacitate, dar problema este de a le utiliza tehnlogia. Eu va sfatuiesc sa folositi serviciile noi, infrastructura care vi se pune la dispozitie. De asemenea, aveti grija cu softul nelicentiat pentru ca va pune in pericol businessul. Aveti mai grija cu felul in care il folositi”, a afirmat managerul.

Rata de piraterie in Romania era de 63% in 2011, dublu fata de media europeana, conform datelor Business Software Alliance (BSA), organizatie care promoveaza industria de software la nivel mondial.

De asemenea, aproximativ 83% dintre companiile din Romania spun ca IT-ul este esential pentru dezvoltarea businessului, potrivit unui studiu realizat de Ipsos Mori.