Maturitatea pietei este una principale problema pentru care IMM-urile din Romania nu folosesc tehnologia, iar pentru ca nu au un sistem IT multe se chinuie sa afle date despre bani, despre cash flow si implica foarte multi oameni in aceste lucruri, a declarat in cadrul celei de-a treia editii a conferintei "Inovatia in IT&C". Evenimentul este organizat de wall-street.ro cu sprijinul Star Storage, Romtelecom si Microsoft.

“Suntem foarte buni la infrastructura de comunicatii. Cu toate acestea, de ce IMM-urile nu folosesc mai mult tehnologia? Dar cred ca lucrurile s-au schimbat in ultimul an. Am fost anul trecut la un eveniment iar majoritatea intrebarilor erau legate de secruitate. Am vazut ca anul acesta lumea este mai relaxata, nu prea mai sunt intrebari despre securitate, dar, paradoxal, daca intrebi oamenii din IMM-uri de ce nu folosesc tehnologia, iti spun ca nu stiu de ce nu o fac. Este o problema de maturitate a pietei si rolul nostru ca jucatori este sa venim si sa educam piata pentru ca nu vad un motiv obiectiv pentru care lucrurile nu se intampla”, a explicat Balaci.

Daca IMM-urile nu stau foarte bine in ceea ce priveste gradul de utilizare a serviciilor IT, in schimb, foarte multe corporatii mari precum IBM, HP, Microsoft sau Oracle au centre de servicii in Romania, iar tara noastra ocupa locuri fruntase la olimpiadele de informatica.

Doar 27% din IMM-uri au site, 4%% dintre ele fac tranzactii online, 47% nu folosesc solutii software si doar 8,5% folosesc solutii de business in cloud, a mai spus Balaci, citand studiul ”Carta Alba, proiect al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Fotografie realizata de Mircea Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri