Cum Twitter se pregateste sa tranzactioneze actiuni la bursa, compania a anuntat ca veniturile au crescut brusc in al treilea trimestru din 2013. Asta inseamna ca cifra de afaceri a companiei a atins 169 de milioane de dolari, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie New York Times.

Compania de social networking si-a facut publice veniturile pentru a-i putea convinge pe investitori sa cumpere actiuni.

Totodata, numarul utilizatorilor lunari a crescut in al treilea trimestru de la 218 milioane la 232 de milioane, iar 76% dintre ei folosesc reteaua de socializare de pe dispozitive mobile.

Chiar si asa, Twitter continua sa piarda bani, prin sustinerea unui numar mare de angajati, a costurilor de compensare si a cheltuielilor pentru cercetare si dezvoltare.

Twitter intentioneaza sa listeze pretul ofertei initiale de actiuni la bursa in noaptea de 14 noiembrie si sa inceapa tranzactionarea a doua zi. Compania vrea sa castige 1 miliard de dolari din vanzarea actiunilor, cu toate ca aceasta suma s-ar putea schimba daca cererea este mare si actionarii existenti decid sa vanda.

Mai mult, este de asteptat ca Twitter sa-si inceapa intalnirile cu investitorii chiar pe 25 octombrie, pe care sa-i convinga sa ofere un pret mai mare.

„Lucrurile stau bine pentru Twitter”, sustine Debra Aho Williamson, un analist care urmareste de aproape compania. „Asta arata ca Twitter poate avea un an bun”, a mai spus analistul despre veniturile publicate de companie.

Twitter a ales sa se listeze la bursa online New York Stock Exchange, ceea ce va plasa operatorul in fata rivalului Nasdaq.

Compania de socializare a sustinut ca cel mai mare actionar al sau nu este cofondatorul Evan Williams, detine 12% din companie, asa cum speculase presa, ci entitati afiliate cu Suhail R. Rizvi, un investitor mai putin cunoscut de la Hollywood, care controleaza 17,9% din companie.

Alti actionari ai Twitter sunt Spark Capital si Union Square Ventures, care detin 6,8%, respectiv 5,9%.

Chiar daca inregistreaza venituri mari si se va lista la bursa, Twitter nu a obtinut niciodata profit in cei sapte ani de la infiintare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri