Reteaua sociala Twitter, care are peste 300 de milioane de utilizatori, este in vizorul mai multor giganti din domeniul tehnologiei si mass-media, printre companiile care ar putea prelua compania aflandu-se giganti precum Google si Walt Disney, in vreme ce Salesforce este, la randul sau, in carti dupa ce anterior a vrut sa preia LinkedIn, conform Adevarul Financiar.

Twitter a intrat recent in atentia rivalilor pentru o posibila preluare dupa ce a fost depasita de rivali precum Instagram si Snapchat in privinta numarului de utilizatori si este mult in urma Facebook in privinta rezultatelor financiare. Astfel, Twitter a raportat in anul 2015 venituri de 2,2 miliarde de dolari si o pierdere de 521 milioane de dolari, compania avand 313 milioane de utilizatori. Spre comparatie, Facebook a consemnat anul trecut venituri de 18 miliarde de dolari si un profit net de 3,7 miliarde de dolari, gigantul avand 1,7 miliarde de utilizatori. Twitter are acum o capitalizare de 16 miliarde de dolari, mai mica decat la nivelul listarii pe bursa.

Disney, Google, Salesforce

Walt Disney cel mai mare conglomerat media din lume, lucreaza cu un consultant pentru evaluarea unei posibile oferte de preluare a Twitter, potrivit unor persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg. Disney, proprietarul posturilor de televiziune ABC si al ESPN, ar obtine prin preluarea Twitter o noua retea de divertisment, sport si stiri. De altfel, Jack Dorsey – fondatorul si directorul general al Twitter, este membru consiliul de administratie al Walt Disney. Conglomeratul media are o capitalizare de 149 de miliarde de dolari si avea in conturi la finele anului trecut 4,27 de miliarde de dolari.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri