Businessul Orange, cel mai mare operator de telecom de pe piata locala, merge foarte bine in prezent, dar pentru 2014 suntem ingrijorati ca urmare a unei eventuale decizii a arbitrului telecom, ANCOM, de a scadea tarifele de interconectare, a declarat Jean-François Fallacher, directorul general al companiei, in cadrul ZF Digital.

„Tarifele de interconectatare sunt tarife intre operatori, a aparut o intelegere gresita in piata. Chiad daca tarifele vor scadea, ele nu vor avea niciun efect asupra preturilor de retail. Businessul este perfect acum, dar pentru anul viitor suntem ingrijorati pentru va o eventuala scadere a tarifelor va avea un mare efect asupra businessului si ne va avea afecta investitiile”, a explicat Fallacher.

Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor in alta retea, sunt platite intre operatori pentru convorbirile clientilor in afara retelei la care sunt abonati sau au cartela prepaid. Acest pret se regaseste in tariful perceput clientului care initiaza apelul.

La finalul lui august, autoritatea de reglementare (ANCOM) a anuntat ca va propune reducerea tarifelor maxime de interconectare la telefonie incepand cu l ianuarie 2014, de la 3,07 eurocenti/minut la 0,86 eurocenti/minut pentru apelurile la puncte mobile si de la 0,67 eurocenti la 0,15 eurocenti/minut pentru cele fixe.

„Anul viitor va fi unul important pentru noi ca investitii. In primul rand trebuie sa ne refacem reteaua, in al doilea rand trebuie sa investim in reteaua urbana si sa dezvoltam reteaua 4G. Investim pentru acoperi mai multe orase cu servicii 4G. Cea mai mare parte din investitie va fi in retea, dar o alta investitie mare este in trainingurile oamenilor, mai ales a celor din magazine. Acestia trebuie sa fie din ce in ce mai bine pregatiti pentru ca daca anul trecut 15% dintre clienti isi cumparau un smartphone, acum este vorba de 50% dintre clienti, adica unul din doi. Iar pentru asta ai nevoie de oameni care sa stie sa explice produsele”, a afirma seful Orange Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri