Mircea Pavel (foto), cunoscut in lumea jucatorilor profesionisti de FIFA si sub numele de “Jepcar”, a investit 20.000 de euro intr-o sala de jocuri in cartierul Dorobanti din Capitala.

Tanarul, in varsta de 29 de ani, a declarat pentru wall-street.ro ca isi doreste ca prin intermediul noului spatiu de recreere nu doar sa gazduiasca tineri pasionati de jocurile pe consola, ci sa ii si antreneze si sa ii pregateasca pentru a merge si catre competitiile de sport electronic.

“Este un proiect la care visez de foarte mult timp, dar care abia acum s-a putut materializa. Suntem doi asociati in proiect, iar noutatea pe care o aducem este aceea ca pe langa gaming va exista si posibilitatea jucatorilor de a beneficia de cursuri gratuite cu campionii Romaniei la FIFA”, a declarat Pavel, care mai spune ca isi doreste ca prin acest proiect sa creeze o comunitate, un grup mai educat de jucatori ai acestei discipline a sportului electronic.

Pentru amenajarea salii Rabona Gaming, cu o suprafata de 80 de metri patrati, s-a lucrat o luna de zile si aceasta cuprinde mai multe sali, opt televizoare cu functii 3D si sapte console Xbox 360.

Carrefour România deschide un...

“Doar echipamentele au necesitat investitii de 7.000 de euro, in timp ce amenajarea spatiului, stocul de produse si decoratiunile s-au ridicat la circa 13.000 de euro. Ma astept ca investitia sa fie amortizata abia din al treilea an de functionare, cand vom putea vorbi de profit”, a mai spus Mircea Pavel.

El a mai spus ca in primul an de functionare se asteapta la incasari de 10.000 de euro, iar in trei ani de zile se asteapta la venituri de peste 50.000 de euro.

Cine sunt clientii unui astfel de spatiu

Mircea “Jepcar” Pavel spune ca in prezent comunitatea de gameri pasionati de FIFA se ridica la peste 100.000 de utilizatori, iar in Capitala este concentrata cea mai mare parte a acestora.

Citeste si:
Investiție de 100 MIL. euro în compania Bolt
Bolt a primit o investiție de...

“In zona Dorobanti se afla foarte multe licee si scoli, este un punct de atractie pentru tineri. Vom putea organiza si petreceri pentru firme sau teambuilding-uri. Pentru inceput estimam intre 8 si 10 clienti pe zi, ceea ce inseamna ca 2 din cele 7 console disponibile sa ruleze circa sapte ore pe zi”, a spus proprietarul Rabona Gaming.

O piata “neagra” extrem de concurentiala

Potrivit lui Pavel, in Bucuresti exista in mod oficial circa patru sali specializate de jocuri pe console, insa numarul celor care functioneaza fara licenta spune ca este si de cinci ori mai mare.

“In Bucuresti sunt in momentul de fata patru sali/spatii oficiale de jocuri pe consola. Singura problema o contituie cele aproape 20 de sali de jocuri care functioneaza ilegal, cea mai mare parte a acestora fiind concentrata in sectoarele 5 si 6”, a completat “Jepcar”.

Citeste si:
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum...
Trump amenință să...

In ceea ce priveste costul, reprezentantul Rabona Gaming precizat ca preturile pentru o ora de joc pornesc de la 25 de lei si pot ajunge si la 60, in functie de locatia din sala sau tipul de echipament solicitat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri