Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de retelistica si totodata un jucator important in randul producatorilor de telefoane inteligente, vrea sa iasa de pe piata din SUA ca urmare a a unor informatii potrivit carora prezenta companiei pe piata americana ar fi aceea de agent de spionaj al guverului chinez, scrie presa internationala.

Ren Zhengfei, CEO-ul Huawei la nivel global, a povestit intr-un interviu intentiile grupului de a parasi piata americana ca urmare a speculatiilor referitoare la legaturile pe care compania le-ar putea avea cu guvernul chinez.
Exitul Huawei ar putea presupune iesirea companiei chieze de pe piata producatorilor de smartphone-uri, regiune in care compania este prezenta in top 5 producatori, conform anumitor cercetari si studii de piata.
Ren Zhengfei, un fost membru al Partidului Comunist Chinez, a mai precizat ca smartphone-urile inca se vand bine in SUA, ceea ce inseamna ca principala divizie vizata va fi cea a echipamentelor de retelistica, insa nu se stie daca aceasta decizie va avea o aplicare imediata sau va mai trece timp pana la o decizie definitiva.
Pe piata din SUA mai activeaza si producatorii chinezi de telefoane mobile ZTE sau Lenovo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri