Agentia nu a tinut cont de noutatile si schimbarile tehnologice din ultimii ani, nu a fost nevoita sa se adapteze lor, astfel ca angajatii institutiei lucreaza exact ca in anul 1999, relateaza NY Times.

Un reprezentant al Institutiei a precizat in cadrul unui congres ca departamentul de care se ocupa isi propune sa ramana fidel vechiilor tehnologii in ciuda schimbarii rapide a domeniului tehnologic.

In loc sa foloseasca si sa creeze aplicatii mobile, Institutia solicita agentiilor sa transmita informatiile in scris, cu semnaturi in original, chiar daca informatiile se pot transmite si printr-un sistem de email cu o semnatura digitala.

Citeste si:

Agentiile care trimit informatii Institutiei sunt nevoite sa expedieze datele pe CD-uri sau pe dischete, nu si pe stick-uri de memorie USB sau carduri SD.

Institutia publica americana, care posteaza toate informatile si noutatile legislative si executive, nu este singura institutie care s-a impotrivit adaptarii noilor tehnologii. La finalul anilor ’90, FBI inca folosea sisteme de calcul din anii ’80.

Sursa foto: freedigitalphotos.net