Evolutia smartphone-urilor din ultimii ani este evidenta, in detrimentrul telefoanelor clasice, , cel putin asa arata datele celor mai mari companii de cercetare, care impreuna cu divizia de cercetare a publicatiei Business Insider arata ca pana la finalul acestui an circa 22% din populatia intregii planete va folosi un telefon inteligent.

Potrivit BI Intelligence, o cincime din locuitorii globului vor detine un smartphone (22%) pana la finalul anului, in timp ce anul trecut numai 16% utilizau un astfel de dispozitiv. Mai evidenta este comparatia cu ultimii trei ani, in 2010 numai 7% din populatia globului fiind posesoare a unui smartphone.
Din datele diviziei de cercetare, la finalul anului 2013 vor fi active circa 1,4 miliarde de smartphone-uri la nivel global.
Situatia s-a schimbat si pentru posesorii de tablete. Numarul utilizatorilor de terminale mobile s-a dublat fata de anul trecut, 6% dintre pamanteni folosind astfel de dispozitive.
Studiul BI Intelligence se bazeaza pe cumularea rezultatelor sondajelor realizate de catre companiile de cercetare IDC, Gartner, Strategy Analytics sau Banca Mondiala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O noua baterie litiu-sulf alimenta masina electrica pentru 1.000 km
Setari Cookie-uri