Hewlett-Packard (HP) a majorat cu inca 5.000 de posturi programul de disponibilizari anunlat in 2012, fiind vizate in prezent 34.000 de locuri de munca, reprezentand peste 10% din numarul total de angajati, potrivit Business Insider.

Compania a anuntat in luna mai a anului trecut 27.000 de concedieri, numar majorat in acest an la 29.000, relateaza Mediafax.
In raportul anual transmis luni Comisiei pentru valori mobiliare din SUA (SEC), HP anunta ca progamul de disponibilizari a fost majorat cu inca 15%, la 34.000 de posturi, si va costa 4,1 miliarde de dolari, cheltuieli care vor fi contabilizate in cursul anului viitor.
Programul de disponibilizari ar urma sa se incheie in octombrie 2014, iar directorul general al companiei, Meg Whitman, a promis ca nu vor urma alte masuri de acest fel.
Vestea buna pentru angajatii HP este ca grupul a efectuat deja majoritatea disponibilizarilor planificate. Compania noteaza ca a renuntat la aproximativ 24.600 de posturi din cele 34.000 pana la finele lunii octombrie a acestui an, potrivit raportului anual.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Imprimantele 3D schimba infrastructura business-ului: o noua revolutie
Setari Cookie-uri