Anul acesta va fi cel in care consumul de date mobile, dar si adoptia smartphone-urilor va creste considerabil, in special datorita dezvoltarii serviciilor 4G, a declarat pentru wall-street.ro, Iñaki Berroeta , CEO al Vodafone Romania, al doilea operator de telecomunicatii de pe piata locala, cu 8,18 milioane de clienti.

“In 2014, ne asteptam la cresteri atat pentru serviciile de date mobile, cat si in ceea ce priveste adoptia de smartphone-uri in randul romanilor. Vom continua sa investim in extinderea retelei 4G (de la sute de site-uri 4G la mii de site-uri in toata tara), sa oferim servicii diversificate 4G si sa ne consolidam pozitia de cea mai buna retea de date mobile in Romania. In 2014 si 2015 vom investi sume semnificative, in principal in extinderea retelei 4G in toate orasele mari ale tarii, dar si in infrastructura de fibra optica pentru clientii business si in modernizarea retelei de magazine”, afirma Berroeta.

Romania a fost una dintre primele tari in care grupul Vodafone a lansat serviciile 4G, alaturi de Germania, Portugali si Italia. In prezent acestea sunt disponibile in 10 mari orase ale tarii (Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara), la viteze de pana la 100 Mbps.

Vodafone investeste anual in Romania in jur de 100 de milioane de euro, in toamna anului trecut, Till Streichert directorul financiar al companiei, declarand ca operatorul are in plan sa faca aloce circa 100 de milioane de euro pentru 2014. Si anul trecut investitiile Vodafone au fost tot in jurul acestei sume.

Pe langa suma pe care Vodafone o investeste anual in Romania, in urmatorii doi ani operatorul va avea buget suplimentar de 45 de milioane de lire sterline (54 milioane de euro), ca urmare a vanzarii Verizon de catre Vodafone Group.

Vodafone Romania este al doilea operator de telecomunicatii de pe piata locala, cu 8,18 milioane de clienti in septembrie anul trecut. In urma cu doi ani, compania a avut o cifra de afaceri de circa 775 de milioane de euro si profit net de 112 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri