Cine este Teamnet International, compania care a dezvoltat serviciul 112

Teamnet International, compania care a dezvoltat sistemul software si de localizare pentru serviciul 112, este un integrator de solutii informatii fondat in 2001, printre cofondatorii numarandu-se si deputatul PSD Sebastian Ghita, cel care a pus bazele grupului Asesoft.

Ghita si-a vandut actiunile de la companiile de IT&C in care era implicat, printre acestea numarandu-se Teamnet International, Flanco Retail, NOD (fosta Asesoft Distribution) si eMag, pentru a se dedica carierei politice si afacerilor in media si energie.

Pe de alta parte, grupul Teamnet, un grup format din companiile Teamnet International (integrare de solutii IT), Teamnet Dedalus (solutii IT in domeniul medical), Teamnet Enginnering (managementul deseurilor, al apelor) si Ymens (furnizor de cloud), a inceput in 2012 un proces de rebranding care se va termina in 2018 si care este realizat de compania de consultanta Brandtailors. Investitia in rebranding este de aproximativ un milion de euro.

Padiu: Sistemul 112 gestioneaza 1,4 milioane de apeluri pe luna

“Dezvoltarea societatii inseamna dezvoltarea fiecarui individ. Printre provacarile de astazi se numara birocratia, transparenta proceselor sau eficientizarea. Intre serviciile de care ne ocupam se numara sistemul 112, prin care sunt gestionate 1,4 milioane de apeluri in fiecare luna. Localizarea unui apel se face in cinci secunde. De asemenea, am dezvoltat Sistemul National Integrat pentru Vize prin care se gestioneaza 200.000 de vize in 129 de consulate romanesti”, a afirmat Bogdan Padiu (foto), directorul general al grupului Teamnet, in cadrul conferintei de presa din decembrie in care era anuntat procesul de rebranding.

Teamnet este un grup format odata cu lansarea companiei Teamnet International in 2001, celelalte trei companii fiind lansate in ultimii trei ani. Teamnet International este un furnizor de solutii informatii care de-a lungul anilor a avut numeroase contracte in zona publica.

Citeste si:
Teamnet Group anunta demararea cererii de insolventa
Teamnet Group anunta...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

80% din business din zona de publica. Un business de 100 mil. euro in 2016

Grupul, cu venituri de 53 de milioane de euro in 2012, a obtinut din contracte private in jur de 20% din cifra de afaceri pe 2013, dupa cum afirma Padiu in urma cu o luna.

Managementul vrea sa se extinda in urmatorii cinci ani in 12 tari, printre care Croatia, Polonia, Italia si Rusia, iar in 2016 sa ajunga la afaceri de 100 de milioane de euro.

Teamnet are deocamdata proiecte in zece tari si birouri in patru: Turcia, Serbia, Moldova si Belgia.

“Vrem ca in perioada urmatoare sa replicam proiectele din Romania si in alte tari. In 2014 vom merge in Croatia, iar apoi si in Polonia, Italia si Rusia. Croatia este o tara interesanta din perspectiva aderarii la UE, in timp ce alte tari in care suntem deja, precum Turcia, ori zone in care vrem sa mergem, precum Polonia, a existat o crestere a economiei. Este vorba despre o investitie semnificativa in extindere”, a explicat Padiu pentru wall-street.ro.

Citeste si:
Amenda gigant de la Consiliul Concurentei pentru doua companii IT
Amenda gigant de la Consiliul...

Teamnet are 600 de angajati, conducerea grupului avand in plan sa angajeze in 2014 circa 150 de oameni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri