Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a atribuit un contract companiei Teamnet, care a castigat licitatia pentru mentenanta Platformei Informatice a Asigurarile de Sanatate (PIAS), pentru 8,95 milioane lei (1,98 milioane euro), cu TVA, potrivit unui anunt publicat marti pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Atribuirea are loc la doua luni dupa ce Teamnet a fost desemnata castigatoare a licitatiei. In urma cu o luna, CNAS a atribuit Teamnet contractul pentru mentenanta sistemului informatic aferent sistemului cardului de sanatate, valoarea finala a acestuia fiind de 17,7 milioane lei (3,9 milioane euro), cu TVA, conform News.ro.

”Obiectul acordului-cadru il reprezinta stabilirea elementelor si conditiilor esentiale care vor guverna contractele subsecvente ce vor avea ca obiect servicii de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma informatica din asigurarile de sanatate”, se arata in anuntul de atribuire publicat marti pe SEAP.

Contractele au fost atribuite in contextul in care sistemul cardului de sanatate s-a blocat in noiembrie, iar ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca, daca contractul de mentenenta castigat de Teamnet nu va fi semnat de catre reprezentantii grupului, "atunci va fi schimbata strategia, pentru ca este nevoie de o firma care sa asigure fiabilitatea sistemului". Contractul pentru mentenanta sistemului informatic aferent cardului de sanatate se intinde pe o durata de 36 de luni si avea initial o valoare estimata la 22,6 milioane lei (5 milioane euro).

Tot pe SEAP a mai fost publicat, luna trecuta, un contract subsecvent de mentenanta a cardului de sanatate, incheiat intre CNAS si Teamnet, cu durata de o luna si avand o valoare de 200.925 lei (44.502 euro), cu TVA. Reprezentantii Teamnet au sustinut recent, la cererea News.ro, ca in urma discutiilor cu CNAS s-a reusit "avansarea negocierilor, astfel incat semnarea acordului cadru si a subsecventelor pentru serviciile de mentenanta si suport sa aiba loc intr-un timp cat mai scurt".

Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, a castigat in luna iunie licitatia pentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate (CEAS) si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS). Vlad Voiculescu a anuntat, in 6 decembrie, ca vor incepe in curand verificarile la CNAS privind functionarea sistemului cardului de sanatate.

Sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional in repetate randuri, pentru perioade care au ajuns si pana la 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului. In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri