Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a anunţat vineri că valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită cu şapte ani pentru 4,2 milioane de români.

Cojan a menţionat că de la 1 iulie, pentru a avea o evidenţă a pacienţilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, se va reintroduce în spitale utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate, scrie Agerpres.

"Reintroducem, începând cu data de 1 iulie, tocmai pentru a avea o evidenţă clară a cazurilor ce se internează, a cazurilor care beneficiază de servicii medicale la domiciliu şi a cazurilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, deci, acolo unde există interacţiune între medic şi pacient şi trebuie obligatoriu să fie pacientul în faţa medicului, vom reintroduce utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate. Despre care pot să vă spun o veste bună: am obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii acestuia (...) pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri", organizată de trustul de presă DC Media Group.

Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri