HP, contract de 10,3 mil. euro cu CNAS

HP Romania va furniza Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) solutia IT pentru realizarea sistemului national de prescriptie electronica, valoarea contractului fiind de 44,99 milioane de lei, inclusiv TVA (10,3 milioane de euro).

"Procedura de licitatie deschisa initiata prin anuntul de participare publicat in SEAP cu 123599/17.06.2011 (...) s-a finalizat prin incheierea in data de 30 ianuarie 2012 a contractului de «Servicii privind implementarea prescriptiei electronice» cu ofertantul a carei oferta a fost declarata castigatoare si anume Hewlett Packard Romania SRL. Pretul propunerii financiare a fost de 36.290.730 de lei, fara TVA. Oferta declarata castigatoare a intrunit 986,94 de puncte", se arata intr-un raspuns al CNAS la solicitarea Mediafax.

Prin anuntul de participare, CNAS a estimat valoarea contractului la 37,69 milioane lei, fara TVA.

Alaturi de HP Romania, la licitatie au mai depus oferte patru consortii, si anume Asesoft International SA si Teamnet International SA, RSC SRL, XOR IT System SRL si Quality Business Solutions SRL, Indras Sistemas SA si Total Soft SA, precum si Q'Net International SA, Crescendo International SRL si Capgemini Services SRL.

HP Romania va furniza CNAS servicii de dezvoltare software, de programare si de consultanta software, de programare de sisteme informatice si software utilitare, de dezvoltare de software personalizat si de analiza si de programare de sisteme.

"Prin contractul de implementare a prescriptiei electronice se va extinde Sistemului Informatic Unic Integrat al CNAS prin achizitionarea, implementarea si integrarea in cadrul acestuia a unei solutii informatice care sa ofere functionalitatile necesare introducerii prescriptiei electronice, la sediul autoritatii contractante", se precizeaza in caietul de sarcini al licitatiei.

Contractul va fi finalizat in 6 luni de la data atribuirii si va fi finantat din fonduri europene, respectiv prin Programul operational sectorial cresterea competitivitatii economice, Axa Prioritara III "Tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public".

Sistemul prescriptiei electronice va permite monitorizarea in timp real a necesarului si consumului de medicamente in Romania, eliminarea erorilor de medicatie si a fraudelor din actualul sistem de prescriptie, precum si implementarea unui sistem de control/supervizare a recomandarilor adresate pacientilor de catre medici.

Beneficiarii proiectului vor fi casele de asigurari, medicii, farmaciile si asiguratii.

Hewlett Packard Romania SRL este parte a grupului american HP, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente IT.

In 2010, afacerile companiei au insumat 340,7 milioane de lei, iar profitul net a atins 44,7 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele lunii frebruarie, Compania Nationala "Imprimeria Nationala" a anuntat ca asocierea HP Romania si Novensys Corporation va furniza CNAS solutia IT destinata introducerii cardului electronic de asigurari de sanatate, valoarea contractului ridicandu-se la 108,7 milioane de lei, inclusiv TVA (25 milioane de euro).

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri