Verizon precizeaza totodata ca primit intre 1.000 si 2.000 de "scrisori de securitate nationala" din partea autroitatilor. Operatorul a primit, de asemenea, solicitari in alte 13 tari.

Gigantul telecomunicatiilor anunta luna trecuta ca vrea sa urmeze exemplul firmelor de Internet mari, ca Google, Apple sau Microsoft, care difuzeaza asemenea "rapoarte in domeniul transparentei".

Aceste companii sunt criticate dur, de la inceputul dezvaluirilor privind programele de supraveghere ale Guvernului american, care le solicita frecvent date despre utilizatori.

Operatorul AT&T a anuntat, de asemenea, ca va publica un raport de acest tip.

Verizon a subliniat ca cererile de date primite in 2013 in Statele Unite au la baza o hotarare judiciara, mandate de perchezitie sau solicitari urgente din partea autoritatilor.

Citeste si:

"Nu divulgam informatii despre abonati, daca nu ne autorizeaza legea", afirma Verizon intr-un comunicat.

Operatorul adauga ca informatiile furnizate autoritatilor sunt similare celor pe care abonatii le primesc pe facturile la telefon.
In afara Statelor Unite, Verizon a primit cele mai numeroase cereri in Germania (2.996) si in Franta (1.347).

Operatorul nu a dezvaluit procentul cazurilor in care a dat curs solicitarilor autoritatilor, insa afirma ca a decis sa faca acest lucru in viitor.

Verizon mai anunta ca va refuza orice solicitare "vizibil invalida" sau care ar fi "prea larga, prea vaga".

Sursa foto: http://www.verizon.com/home/verizonglobalhome/ghp_landing.aspx