Intel: Gamerii romani se joaca si 6 ore pe zi. Cei mai multi vor sa isi schimbe calculatorul o data la 2 ani

Gamerii romani sunt tineri, se joaca in general seara si noaptea si prefera desktopurile PC, potrivit Project Winner, un studiu realizat de Intel in Romania, in colaborare cu LAB501.ro.

Astfel, 90% dintre cei peste 3.000 de gameri romani care au raspuns studiului isi dedica serile si noptile timpului de joc. Doar 4% sunt matinali, in timp ce restul, 6%, se joaca la ora pranzului.

De asemenea, cei mai multi (42%) se joaca intre doua si patru ore pe zi, in timp ce jucatorii extremi (7%) ajung pana la 6 ore pe zi. Sunt si jucatori “light” care joaca mai putin de doua ore.

“Studiul arata ca aproximativ trei sferturi (76%) dintre gameri petrec minim doua ore pe zi exersand jocul electronic preferat. Ei se subscriu astfel tendintei mondiale, conform careia jucatorii <<medii>> (average gamers) isi petrec aproape doua ore pe zi exersand mutari controlate electronic si aproximativ 13 ore pe saptamana. Pasiunea pentru gaming a romanilor transcende notiunea de joc, fiind un motiv de perfectionare si stabilire de noi recorduri personale si de grup. Altfel spus, gamerul roman nu urmareste doar sa se joace, ci sa evolueze si sa devina cel mai bun la jocul respectiv. Este vanator de recorduri, individuale sau de grup”, afirma specialistii Intel.

73% folosesc un desktop PC

Aproximativ trei sferturi (73%) dintre gamerii participanti la studiul “Project Winner” declara ca utilizeaza un desktop PC. Acesta le ofera puterea necesara pentru a rula jocul in conditii optime si a obtine cele mai bune rezultate.

Citeste si:
Ce pozitie are Intel privind inchiderea biroului din Bucuresti
Intel ofera o pozitie...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Totodata, 44% sunt de parere ca, in activitatea de gaming, procesorul este foarte important. Pentru 32% este esential, iar pentru 20%, suficient de important. Doar 3% considera ca este putin relevant, iar 1% spun ca nu are importanta.

Dupa desktop PC, in preferintele de utilizare se numara laptopul, Ultrabook-ul sau dispozitivul 2 in 1 (24%). 3% dintre respondenti declara ca se joaca de pe alte dispozitive.

Pentru a juca fara limite, in ceea ce priveste mediul de stocare, 58% considera ca SSD-ul este cheie in activitatea de gaming. 25% opteaza pentru HDD, iar 17% pentru HDD Hybrid.

Dispozitivul ideal pentru gaming este un computer cu grafica dedicata pentru 72% dintre gamerii romani, in timp ce restul de 28% opteaza pentru grafica integrata.

Citeste si:
In vizita la centrul Intel de inteligenta artificiala din Timisoara
Intel s-a mutat anul trecut...

Cei mai multi si-ar schimba calculatorul la maximum 2 ani. In realitate, se intampla la 4 ani sau mai multi

Pe de alta parte, 39% dintre ei si-ar schimba computerul o data la doi ani, iar 33% anual.

Dar, in realitate, 33% dintre participantii la studiul “Project Winner” isi schimba PC-ul la 4 sau mai multi ani, 29% la 2 ani. 26% la 3 ani si 9% la un an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri