Preturile pentru telefoanele compatibile 4G, tehnologie care permite accesul la internet de 3-4 ori mai rapid decat in cazul celui 3G, sunt destul de mari pentru Romania, a declarat pentru wall-street.ro, Inaki Berroeta, presedinte si CEO al Vodafone Romania, al doilea operator de telecomunicatii la nivel local.

„Pentru acest an ma astept la o crestere foarte mare pe smartphone-uri. De asemenea, vor fi mai multe dispozitive compatibile 4G la preturi mai mici. Deocamdata, telefoanele 4G sunt destul de scumpe pentru Romania si vrem sa ne asiguram ca avem telefoane Vodafone compatibile 4G la preturi accesibile. Piata sa va dezvolta foarte mult in jurul serviciilor 4G, va fi mai mult continut, mai mult consum pe tablete. Cand am ajuns aici, in urma cu trei ani, am zis ca avansul pietei va veni din zona de consum de date, iar, acum, spun acelasi lucru. Si cresterea companiei noastre vine in principal din aceasta zona”, a afirmat managerul.

Anul trecut, la nivel local s-au vandut circa patru milioane de telefoane mobile, dintre care in jur de 1,5 milioane au fost smartphone-uri.

Vanzarile de smartphone-uri au crescut tot mai mult de la an la an datorita dezvoltarii serviciilor de internet mobil, dar si ca urmare a scaderii preturilor pentru telefoane pe masura ce au fost lansate noi modele. De asemenea, o alta strategie aplicata de operatori in ultimii ani pentru a creste vanzarile a fost introducerea de preturi mai mici la telefoanele vandute online.

“Smartphone-urile inca nu reprezinta cea mai mare parte dintre telefoanele detinute de clientii nostri, dar de Craciun au insemnat 80% din vanzari”, a mai spus seful Vodafone Romania.

In 2013 romanii au cumparat telefoane mobile in valoare de 472 de milioane de euro, mai mult cu 17,4 comparativ cu 2012, tocmai datorita vanzarilor mari de smartphone-uri, arata datele studiului Temax, realizat de compania de cercetare GfK Romania.

Valoarea este insa pentru vanzarile nesubventionate, adica modelele care se vand la liber, fara abonamente de la operatorii de telecomunicatii.

Afla mai multe din textul:

Inaki Berroeta, CEO Vodafone: Cand am ajuns aici, am zis ca avansul va fi dat de consumul de date. Acum spun acelasi lucru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri