Axxess Capital, compania de investitii a Emerging Europe Accession Fund, preia pachetul majoritar (65%) din Star Storage, furnizor roman pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii.

Axxess Capital, unul dintre cele mai active fonduri de private equity pe piata romaneasca, va detine 65% din compania Star Storage. Potrivit datelor RECOM, Star Storage era detinuta anterior tranzactiei de catre Catalin Paunescu (70%, in timp ce 30% din companie apartinea lui Liviu Gosa). In urma tranzactiei dintre Star Storage si Axxess Capital, Liviu Gosa a iesit din actionariatul companiei.

"Aceasta investitie ne va ajuta sa continuam procesul de extindere pe pietele internationale. Bancile nu mai sunt cel mai bun partener pentru antreprenori, asa ca parteneriatul cu un fond de private equity a fost natural", a declarat pentru wall-street.ro Catalin Paunescu, fondator si CEO al Star Storage.

Prin aceasta tranzactie, Axxess Capital a facut o injectie de capital de 5 milioane euro, prin care se urmareste cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicatii, cat si servicii de infrastructura, imbunatatirea operatiunilor si adoptarea de noi segmente de piata si zone geografice, extinderea IP si activelor sale in tehnologii emergente.

“Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltarii afacerilor companiei. Noi credem in perspectivele pe termen lung pentru serviciile si solutiile de management al informatiilor si ne asteptam la o crestere de doua cifre a pietei in urmatorii ani. In acelasi timp, suntem nerabdatori sa lucram direct cu fondatorul companiei si capabila echipa de management pentru a dezvolta in continuare compania. Suntem optimisti ca experienta noastra de 15 ani in dezvoltarea afacerilor financiare, industriale si de servicii din Romania si Europa de Sud-Est va sprijini puternic eforturile companiei de a-si accelera cresterea, a-si consolida pozitia de lider de piata si a-si creste prezenta internationala”, a declarat Horia Manda, managing partner al Axxess Capital.

Citeste si:
Star Storage: Ne extindem global. Suntem prezenti pe 4 continente
Catalin Paunescu, Star...

Catalin Paunescu apreciaza ca investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage a fost elementul necesar pentru a extinde prezenta pe plan international.

„Avem o echipa extraordinara, am investit foarte mult timp si foarte multa pasiune si am reusit sa dezvoltam produse software si un portofoliu de servicii de cloud la nivel national si international”, a precizat Paunescu.

Star Storage a fost infiintata de catre Catalin Paunescu in anul 2000 si a reusit sa construiasca in aceasta perioada un portofoliu de solutii si servicii in domeniul managementului informatiilor.

Inceputurile afacerii

Catalin Paunescu s-a angajat in anul I de facultate, angajandu-se intr-un domeniu non-tehnologic. Primul job a fost de paznic de noapte, la Hala Traian. Dormea pe niste baxuri de cafea noptile “si asta a fost primul meu contact cu capitalismul!”, glumeste el. Era in 1994.

Citeste si:
Patria Bank, canal de distributie inedit pentru creditul de consum
Patria Bank gaseste un canal...

Ulterior a lucrat la o firma de consumabile in IT – fiind de altfel si primul pas in domeniul tehnologiei care, in timp, avea sa ii aduca afaceri de milioane de euro.

“Prin ’98 mi-a intrat mie o idee in minte, faptul ca eram convins ca managementul documentelor, protectia lor, informatia, reprezinta domenii de viitor, cuvinte cheie. Am zis sa facem un departament de stocare, backup, in cadrul firmei Star-Print. Acolo a inceput de fapt Star Storage, in acel incubator. Departamentul se numea Document Imaging si Storage pe atunci”, povesteste el, spunand ca a evoluat de la slujba de paznic la vanzari apoi, in final, ca partener.

Prin anul 2000 departamentul a ajuns la o cifra de afaceri de peste 100.000 de dolari si atunci el a decis sa faca o firma noua. De atunci incepe, de fapt, istoria oficiala a Star Storage. “Specializarea” este cuvantul cheie dupa care se ghideaza compania, subliniaza Catalin Paunescu.

In ultimii ani, Star Storage a realizat investitii majore: un Centru de Date Tier-3, un Centru de conversie a documentelor si arhivare electronica, care este in prezent unul dintre cele mai mari si cele mai avansate din Europa Centrala si de Est si un Centru pentru producerea de documente.

Citeste si:
Conflict între AFI și NEPI: vânzarea clădirilor de birouri din...
Conflict în tranzacția cu...

Star Storage este o companie romaneasca de servicii de tehnologie a informatiei cu venituri anuale de peste 20 de milioane euro si cu mai mult de 400 de angajati. Compania deserveste o baza mare de clienti, oferind solutii de stocare, arhivare si management al informatiilor in Romania si Republica Moldova.

Axxess Capital este un manager de investitii independent, cu mai mult de 15 de ani de experienta in investitii in mid-market din Europa de Sud-Est si peste 250 de milioane de euro administrate prin trei fonduri de capital privat. Axxess Capital a inchis pana in prezent peste 35 de tranzactii si a facut exit pentru 25 de investitii de capital, sustinand cresterea economica si dezvoltarea companiilor private dintr-o serie de sectoare, incluzand servicii financiare, productie, IT & C, retail specializat, FMCG si altele.

Emerging Europe Accession Fund, al treilea fond administrat de Axxess Capital, a devenit operational in noiembrie 2010. Obiectivul Fondului este sa puna in valoare experienta echipei Axxess Capital si talentul managerial local pentru a debloca oportunitati de generare de valoare cu potential puternic de crestere pe termen mediu si lung.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri