Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile, vrea sa formeze parteneriate pe piete "precum Romania" cu WhatsApp, aplicatia de mesagerie preluata saptamana trecuta de Facebook pentru 19 miliarde de dolari, cu 465 de milioane de utilizatori la nivel mondial, din care 1,5 milioane pe piata romaneasca, conform Mediafax.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a precizat ca grupul este pregatit pentru parteneriate cu WhatsApp in regiune, in tari precum Romania, dar nu si pe piata locala, in Germania, potrivit Bloomberg.

Detusche Telekom promoveaza in acelasi timp servicii alternative pentru a atrage cat mai multe grupuri de clienti.

"Nu credem ca se va impune un singur model, ci ca vom avea o coabitare a mai multor servicii. Aplicatia pe care o veti alege depinde de categoria de varsta si de cat este de importanta intimitatea", a afirmat Nemat intr-un interviu acordat Bloomberg la Mobile World Congress, in Barcelona.

Operatorul Cosmote Romania, parte a grupului Deutsche Telekom, deruleaza in prezent o oferta promotionala cu WhatsApp, prin care clientii au trafic gratis nelimitat in reteaua de mesagerie.

Citeste si:
Romania a indeplinit un singur obiectiv din Strategia Competitivitatii
Strategia Nationala de...

WhatsApp are peste 1,5 milioane de utilizatori in Romania, potrivit unor estimari din piata telecom.

In Germania, operatorul E-Plus, controlat de grupul olandez KPN, a anuntat marti ca va introduce in aceasta primavara o oferta promotionala WhatsApp.

WhatsApp este cea mai populara aplicatie gratuita de mesagerie instant la nivel mondial, cu 465 milioane de utilizatori. Seful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat saptamana trecuta ca aplicatia poate ajunge la peste 1 miliard de utilizatori.

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum a anuntat luni, la Barcelona, ca firma va lansa in primavara un serviciu de apeluri de voce gratis pe internet. WhatsApp ar intra astfel in concurenta cu Skype, serviciu detinut de Microsoft.

Citeste si:
Romania, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii in iunie
Romania a inregistrat cea mai...

Cosmote, parte a grupului Deutsche Telekom, este al treilea operator de telefonie mobila din Romania dupa numarul de clienti si cifra de afaceri, concurand cu Orange (Franta) si Vodafone (Marea Britanie). Deutsche Telekom controleaza indirect si Romtelecom.

Sursa foto: http://www.telekom.com/media/photos-and-footage/Images/network-offensive/199096

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si
Facebook angajeaza ziaristi profesionisti pentru selectarea stirilor