Presedintele american Barack Obama i-a invitat, in Biroul Oval, pe lideri ai companiilor de Internet si tehnologie, pentru a discuta in legatura cu dezvaluirile ca Agentia Nationala de Securitate (NSA) a accesat pentru spionaj milioane de computere din intreaga lume, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Mark Zuckerberg, directorul general al Facebook, si Eric Schmidt, presedintele executiv al Google, vor participa la intalnire, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a fost invitata la intalnire, dar a refuzat intrucat a fost anuntata in ultimul moment. Compania intentioneaza sa participe in continuare la discutiile pe aceasta tema, potrivit unui purtator de cuvant.

Intalnirea a fost organizata dupa ce Zuckerberg a scris pe blog ca i-a telefonat lui Obama pentru a-si exprima fructrarea in legatura cu activitatile de spionaj ale guvernului.

"Guvernul SUA ar trebui sa fie sustinatorul Internetului, nu o amenitare. Trebuie sa fie mult mai transparenti in legatura cu activitatea lor, altfel oamenii se vor gandi la ce este mai rau", a scris Zuckerberg intr-o postare pe pagina sa de Faceebok, din 13 martie.

Citeste si:
Ce carti ne recomanda Barack Obama sa citim in 2019
Carti recomandate de Barack...

Comentariile lui Zuckerberg au avut loc in urma informatiilor ca NSA ar fi infectat si accesat computere, pentru a obtine acces la datele utilizatorilor in vederea spionajului, potrivit documentelor publicate de fostul contractor al guvernului SUA Edward Snowden, pe site-ul de stiri online The Intercept.

Dezvaluirile despre activitatile de supraveghere efectuate de autoritatile americane au determinat Facebook, Google, Apple si alte companii sa ii ceara lui Obama sa restranga programele de spionaj.

Casa Alba nu a facut publice numele directorilor generali invitati la Casa Alba.

Citeste si:
Dispozitive explozibile, trimise lui Obama si sotilor Clinton
Barack Obama si Hillary...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi