Apple a intrat, incepand din acest an, intr-un acord de distributie cu China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobila la nivel global dupa numarul de clienti, care a introdus astfel iPhone in oferta.

Analistii de pe Wall Street anticipau un profit de 9,1 miliarde de dolari si venituri de 43,5 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Vanzarile de iPhone-uri au urcat astfel in primele trei luni ale acestui an cu 17%, la 43,7 milioane de unitati, fata de 37,43 milioane in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Marja de profit brut a Apple a urcat la 39,3% in primele trei luni ale acestui an, fata de 37,5% in perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce veniturile obtinute de companie in China, Hong Kong si Taiwan au avansat cu 13%, la 9,3 miliarde de dolari.

Apple a anuntat totodata ca a majorat cu 30 miliarde de dolari plafonul programului de recompensare a actionarilor prin rascumparare de actiuni, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, si ca a imbunatatit dividendul, precizand ca va contracta imprumuturi pentru a acoperi aceste masuri, transmite Bloomberg.

Citeste si:

Actiunile Apple au urcat cu 8,5% in extinderea sedintei de tranzactionare de miercuri la New York, dupa ce au coborat cu 6,5% de la inceputul acestui an si cu 25% fata de maximul record inregistrat in 2012.

Investitorii au criticat conducerea Apple pentru incetinirea ritmului de crestere a veniturilor si a profitului si pentru ca nu utilizeaza rezervele uriase acumulate.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat intr-o conferinta de presa ca pretul actual al actiunilor nu reflecta valoarea reala a companiei.

Surse apropiate companiei sustin ca Apple pregateste modele iPhone cu ecrane mai mari pentru acest an, precum si un smartwatch.