Dezvoltatorii romani pot vinde acum aplicatii pentru Android prin magazinul online Google Play direct din Romania si vor putea incasa veniturile in lei, dupa ce Google a adaugat Romania, alaturi de alte sapte state, pe lista tarilor din care pot fi deschise conturi Google Play Merchant.

Pana la 1 mai, dezvoltatorii romani aveau posibilitatea sa ofere utilizatorilor doar aplicatii Android gratuite, iar pentru vanzare era necesara deschidere de firme si conturi Google Play Merchant in tarile in care compania americana furniza acest serviciu, scrie Mediafax.

Dupa adaugarea celor opt tari, Google permite acum vanzarea de aplicatii in Google Play din 45 de tari, potrivit portalului online AndroidCentral.

Alaturi de Romania, pe lista au fost incluse si Grecia, Luxembourg, Arabia Saudita, Slovacia, Turcia, Ucraina si Vietnam.

Un update al consolei destinate dezvoltatorilor pentru Play Store ii notifica pe acestia de schimbari si ofera informatii despre cum pot incepe sa vanda aplicatii.

Dezvoltatorii care vor sa obtina un cont Google Play Merchant dar nu au publicat pana in prezent aplicatii gratuite vor achita o taxa de inregistrare de 25 de dolari.

Numarul tarilor din care utilizatorii finali pot cumpara aplicatii din Play Store se situeaza in prezent la 134, inclusiv Romania, iar cel al tarilor din care dezvoltatorii pot incarca aplicatii gratuite este de 150.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri