Industria spatiala este vizata de o unitate a armatei chineze, care a lansat o campanie de piratare informatica pentru a intercepta comunicatiile prin satelit occidentale, a anuntat marti o companie americana de securitate informatica, citata de AFP.

Aceasta piratare s-a dezvoltat dupa inculparea de catre Statele Unite in mai a cinci militari chinezi pentru "piratare informatica" si "spionaj economic", a precizat Crowdstrike. Aceasta unitate cu sediul in Shanghai (estul Chinei) este un "grup de inamici hotarati" care opereaza cel putin din 2007, trimitand email-uri vizand serviciul de mesagerie al Microsoft Outlook, programul Adobe Reader si alte programe, a precizat Crowdstrike, potrivit Mediafax.

Strategia sa consta in a trimite mesaje pornind de la o adresa aparent inofensiva, mike.johnson_mj@yahoo.com de exemplu, cu invitatii false, in speranta ca utilizatorii deschid din neatentie, ceea ce le permite hackerilor sa acceada la continutul calculatorului.

Un atasament trimis la centrul spatial din Toulouse, in Franta (sud-vest) facea publicitate la un curs de yoga ce promova o "metoda universala pentru a te cunoaste mai bine (...) si pentru a cunoaste Universul si zeii, asa cum recomanda Socrate!". Militarii chinezi au ca scop "sa obtina secrete economice sau brevete legate de tehnologiile din sectorul apararii" in scopul "supravegherii spatiului, detectarii si interceptarii comunicatiilor prin satelit".

Crowdstrike a reusit, prin aceste false adrese de email, sa ajunga pana la blogul unui barbat in varsta de 35 de ani, numit Chen Ping, care afirma ca lucreaza pentru "armata/politie" si care publica pe blogul sau fotografii aparent ale lui, participand la exercitii militare sau imbracat in uniforma.

Citeste si:
SUA: Agenti rusi, inculpati pentru piratarea calculatoarea P. Democrat
SUA: 12 agenti rusi,...

Compania a legat activitatile sale de unitatea chineza 61486, localizata intr-un imobil din nord-estul orasului Shanghai. Acest grup de adauga unitatii 61398, acuzata de compania de securitate informatica Mandiant ca a folosit mii de salariati pentru a fura secrete ale tarilor straine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri